Дякуємо, що читаєте нас українською💪

На Ізмаїльщині значно збільшився рівень захворюваності на гострі кишкові інфекції

0 коментарів 15174 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Ізмаїльському районі в період з 28 червня по 5 липня зросла захворюваність на гострі кишкові інфекції на 20 % в порівнянні з попереднім тижнем. Про це розповіли в Ізмаїльській районній військовій адміністрації, передає “Бессарабія INFORM”.


Загалом захворюваність за ці дні збільшилася в 1,2 рази (30 випадків проти 25-ти), у тому числі серед дітей збільшилась на один випадок (22 випадки проти 21-ого), а серед дорослих  – вдвічі (8 випадків проти 4-ох).

Основну питому вагу у структурі захворюваності складали діти – 73,3%, а серед дітей найбільш ураженою була вікова група 1-4 роки (54,6%).

По громадах Ізмаїльського району зареєстровано гострі кишкові інфекції: в Ізмаїлі – 17 випадків (у т.ч. 12 – у дітей), в Саф’янівській громаді – 9 випадків (у т.ч 7 – у дітей), в Ренійській ТГ – 4 випадки ( у т.ч. 3 – у дітей).

Згідно з факторним аналізом, переважна більшість хворих (30%) пов’язували захворювання з вживанням готових домашніх страв з порушенням технології приготування та зберігання; 20% – немитих ягід, овочів, фруктів, 16,6% – з вживанням кондитерських виробів, 10% – з порушенням особистої гігієни та правил догляду за дітьми, по 6,7% – з вживанням молочної та м’ясної продукції, 3% – з вживанням рибної продукції.

Фото ілюстративне

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x