Дякуємо, що читаєте нас українською💪

На Ізмаїльщині через чуму жуйних тварин в Румунії на кордоні встановлюють десятикілометрову загрозливу зону

0 коментарів 40635 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні, 26 липня, відбулося засідання Державної  надзвичайної протиепізоотичної комісії при Ізмаїльській районній військовій адміністрації щодо недопущення розповсюдження захворювання на чуму на території Ізмаїльщини. Про це, посилаючись на Ізмаїльську РВА, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Згідно з інформацій в.о. начальника Ізмаїльського районного управління Держпродспоживслужби в Одеській області Наталії Мунтян та Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин (WOAN) ТА Європейського Союзу, на території Румунії в повіті Тулча на фермі з поголів’ям 51 тисяча 119 овець зареєстровані випадки захворювання тварин на чуму дрібних жуйних. Спалах зареєстровано на відстані близько 50 км від кордону з Україною. Враховуючи безпосередню близькість кордону Ізмаїльського району з Румунією, існує висока ймовірність занесення збудника чуми дрібних жуйних.

З метою мінімізації ризиків занесення та розповсюдження збудника чуми дрібних жуйних та забезпечення стабільної епізоотичної ситуації, Державною надзвичайною протиепізоотичною комісією було прийнято рід рішень, серед яких:

  • визначити на території Ізмаїльського району десятикілометрову загрозливу зону щодо чуми дрібних жуйних вздовж кордону з Румунією;
  •  до загрозливої зони включити населені пункти: село Долинське, село Орлівка, Рені, село Новосільське, село Ларжанка, село Матроська, село Броска, Ізмаїл, село Саф’яни, село Стара Некрасівка, село Багате, село Кислиця, Кілія, село Ліски, Вилкове.

При ознаках захворювання чи у разі незвичної поведінки тварин, у випадку масової загибелі, необхідно терміново сповістити спеціалістів державної ветеринарної служби.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x