Виробництво української зброї: Україна і Данія домовились про механізм фінансування

0 коментарів 9531 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На полях 23-ого засідання Контактної групи з питань оборони України 13 червня заступник Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Сергій Боєв, Міністр оборони України Рустем Умєров та Міністр оборони Данії Трольс Лунд Пульсен підписали меморандум, який окреслює механізм фінансування закупівлі озброєнь українського виробництва для потреб Сил безпеки та оборони України. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM», посилаючись на КМУ.


Цей механізм передбачає можливість фінансування як за вже укладеними Агенцією оборонних закупівель Міноборони, так і за новими державними контрактами з українськими виробниками.

«Данія надала обіцянку підтримувати оборонні зусилля України протягом наступних 10 років. Це потребує, серед іншого, більших обсягів виробництва озброєнь і боєприпасів. Тому сьогодні ми беремо на себе лідерство і відповідаємо на прямий запит України для того, аби в найближчому майбутньому були зроблені інвестиції в оборонну галузь України. Завдяки дансько-українській оборонній співпраці, ми забезпечимо більш швидку та ефективну військову підтримку на передовій, там, де це є важливим», – сказав Міністр оборони Данії Трольс Лунд Пульсен.

Для здійснення фінансування сторони погоджуватимуть перелік озброєнь та суму фінансування на основі наданих українською стороною пропозицій, які будуть визначені на основі потреб Сил безпеки і оборони України та спроможностей українських зброярів.

«Це великий крок, оскільки Данія стала першою країною НАТО, яка інвестуватиме свої кошти у виробництво озброєння на території України. Це підтвердження того, що українська оборонна промисловість готова до співпраці на міжнародному рівні і здатна відповідати найвищим стандартам», – зазначив Рустем Умєров.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x