Дякуємо, що читаєте нас українською💪

В Ізмаїльському районі обговорили перспективи зрошення та вирощування кукурудзи

0 коментарів 20169 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Ізмаїльській РВА 4 червня відбулася робоча зустріч заступниці голови Ірини Холостенко з керівником Ізмаїльського управління водного господарства Панасом Жечковим та представниками ТОВ «Агропрайм Холдинг» щодо перспектив зрошення. Йшлося про плани підприємства, які пов’язані з вирощуванням кукурудзи на поливі. Про це, із посиланням на райдержадміністрацію, повідомляє «Бессарабія INFORM».


⠀Як зазначали, сучасні технології вирощування кукурудзи, що передбачають покращення агрофізичних властивостей, поживного та водного режимів ґрунту, фітосанітарного стану посівів в умовах постійного зростання цін, стають більш витратними. Крім того, отримання високих врожаїв кукурудзи в степовій зоні можливо лише при застосуванні зрошення.

⠀На думку фахівців, на Ізмаїльщині є необхідний потенціал аби розширити площу зрошувальних земель.

«Таку мету можливо реалізувати за рахунок передбаченою державою підтримкою меліорації на 2024 рік. Закладено понад 200 млн грн на проведення робіт із реконструкції існуючих та/або будівництва нових зрошувальних систем. Держава компенсує до 50% вартості проєкту. Заявки для участі подають через Державний аграрний реєстр. Цього ж року USAID АГРО відкриває програму фінансування саме організацій водокористувачів. Грантова підтримка від USAID складає понад 18 мільйонів гривень. Після підписання угоди кошти спрямовуються на придбання нового та сучасного обладнання. Зрозуміло, що пошук шляхів скорочення витрат за умов зростання врожайності кукурудзи має першочергове значення. Тому ТОВ «Агропрайм Холдинг» розглядає варіанти створення ОВК та здійснення поливу шляхом укладання договору на зрошення з УВГ», ─ розповіли в РВА.

В Ізмаїльському районі обговорили перспективи зрошення та вирощування кукурудзи

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x