У Рені ввели погодинні графіки водопостачання через вимкнення світла попри закупівлю генераторів. Якість води шокує

1 коментар 21897 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Уявіть собі місто, де у XXI столітті люди змушені жити без води посеред спекотного літа. Ні, це не сюжет постапокаліптичного фільму – це реальність для мешканців Рені, які стали заручниками некомпетентності та байдужості місцевого КП «Водоканал». У минулому році здавалося, що влада нарешті звернула увагу на проблему відсутності води під час блекауту, для КП «Водоканал» було виділено величезну суму в 3,6 мільйони гривень на придбання двох потужних генераторів. Громада сподівалася, що ці кошти забезпечать безперебійне водопостачання під час блекаутів. Але коли цього місяця електропостачання в місті було перервано, люди залишилися не лише без світла, а й знов без найнеобхіднішого ресурсу – води. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”. 


Абсурдного присмаку цьому факту додає пояснення від КП «Водоканал». Виявляється, запустити багатомільйонний генератор може лише «електрик шостого розряду». Але це виправдання звучить як знущання, адже кошти були виділені саме для того, щоб уникнути подібних ситуацій. Невже в усьому місті не знайшлося жодного такого фахівця? Чи, можливо, керівництво «Водоканалу» просто шукає виправдання своїй бездіяльності?

Після хвилі обурення від місцевих мешканців, генератори все ж запрацювали, але це не вирішило проблему.

Замість того, щоб забезпечити стабільне водопостачання для всього міста, керівництво КП «Водоканал» зробив «подарунок» мешканцям приватного сектору у вигляді графіку подачі води: одні вулиці – по парних днях, інші – по непарних. І це влітку, коли без води не проживеш і дня! Причина? «Нестабільне відключення електроенергії». Але навіть коли ситуація з електрикою нормалізувалася, та світло стали вимикати тільки на декілька годин на добу, люди продовжують страждати від щоденних свавільних відключень води.

При цьому якість води просто шокує. Вочевидь, система зовсім не готова до зупинок у роботі, адже перша вода, яку отримують містяни, схожа на мазут. А коли вона нарешті стає прозорою, час за графіком спливає.

У Рені ввели погодинні графіки водопостачання через вимкнення світла попри закупівлю генераторів. Якість води шокує

У Рені ввели погодинні графіки водопостачання через вимкнення світла попри закупівлю генераторів. Якість води шокує

У Рені ввели погодинні графіки водопостачання через вимкнення світла попри закупівлю генераторів. Якість води шокує

Уявіть собі: спека під 30 градусів, на вулиці діти, які хочуть освіжитися, пенсіонери, які потребують прохолоди, у багатьох немає навіть можливості помитися після важкого робочого дня, і всі ці люди залишаються без найелементарнішого – без води. Хто відповідатиме за ці незручності? Як можна так зневажати базові потреби мешканців міста?

І це не просто незручність – це порушення базових прав людини на доступ до чистої води. І це – результат багаторічної бездіяльності та некомпетентності тих, хто мав би забезпечувати місто водою.

«Я так розумію, що графік подачі води в приватний сектор не відповідає вже написаному. Тому що сьогодні повинна бути вода по Анадольській і прилеглим вулицям, але її немає,» – скаржиться одна з мешканок міста.

Інша жителька Рені емоційно зауважує: «Да ви знущаєтесь!!! І так в загальній складності в день пару годин є вода, і то брудна і іржава, а тут ще і через день???? Світло дають на 3 години, а вода з’являється до кінця третьої години, ні попрати, ні скупатися!!!»

Обурені мешканці нагадують керівництву «Водоканалу» про їхні зобов’язання: «Згідно з договорами, які Водоканал уклав з абонентами (тобто з нами, простими смертними), ви зобов’язуєтесь забезпечити постійну подачу води в місто, своєчасно ремонтувати прорив труб і т.д. Ми ж повинні своєчасно оплачувати надані вами послуги. З вашого боку ми не бачимо дотримання умов договору».

Скільки ще мільйонів потрібно витратити, щоб у Рені нарешті з’явилася стабільна подача води? Чи, можливо, проблема не в грошах, а в тих, хто ними розпоряджається? Місцева влада і КП «Водоканал» повинні негайно надати пояснення. Чому містяни продовжують страждати, тоді як обладнання було придбане? Громада Рені заслуговує на прозорість і чесність, а також на ефективне вирішення цієї кричущої проблеми.

 

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Реніец
Реніец
7 дней назад

Це тому що в Рені вимикають навіть критичну інфраструктуру, мер не надав списки критичної інфраструктури як минулого року ….нема в Рені власника …самі собі предоставлені, Зате порт в якому надали сотні генераторів та які продали – зараз зі світлом але толком без роботи…і фонарі горять там цілодобово на весь порт – зате місто без світла….

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x