Родичів українських захисників попереджають про активність шахраїв у соцмережах

0 коментарів 8748 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими застерігає, що останнім часом у соціальних мережах активізувалися шахраї, які вводять в оману родичів і близьких захисників України. Вони створюють фейкові сторінки, додають туди справжні фото з обмінів чи фото офіційних осіб, а часом і телефонують та починають у різний спосіб просити гроші. Про це, із посиланням на органи влади, повідомляє «Бессарабія INFORM».


У Координаційному штабі зазначили, що чимало шахраїв уже перебувають під слідством, у тому числі завдяки зверненням громадян.

«Не надавайте ваші контакти незнайомим особам, не заповнюйте форми на невідомих сторінках у соцмережах, месенджерах чи на сайтах. Якщо зловмисник не знає про вас, він не зможе вас потурбувати. Не вірте обіцянкам: незнайомці в інтернеті не будуть шукати ваших рідних чи надавати вам інші послуги. Пам’ятайте, що пошуками вашої близької людини займаються професійно та безкоштовно фахівці уповноважених державою органів», ─ попереджають користувачів.

Також близьким нагадали, що повідомити Національне інформаційне бюро про потрапляння людини у ворожий полон можна, зателефонувавши на гарячу лінію за номером: 16-48 або ж (044) 287-81-65 (для дзвінків з-за кордону) чи скориставшись іншими каналами комунікації.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x