Кабмін планує відтермінувати взяття на облік 17-річних українців, які перебувають за кордоном

0 коментарів 12150 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В уряді розробили постанову про відтермінування взяття на облік допризовників та призовників, які наразі перебувають за кордоном. Про це заявила віцепрем’єр-міністерка — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, коментуючи заяву Міноборони про те, що 17-річні українці мають повертатися з-за кордону, щоб стати на облік у ТЦК, пише NV.


Нагадаємо, 4 червня речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін повідомив, що юнаки, яким виповнилося 17 років, і які перебувають в інших країнах, мають приїхати до України і стати на військовий облік у ТЦК та СП.

Водночас, за словами Верещук, повернення студентів немобілізаційного віку з-за кордону в Україну для того, щоб стати на облік, лише збільшить навантаження на ВЛК і ніяк не допоможе мобілізації.

«Щодо 17-річних українців, які наразі перебувають за кордоном. Міноборони каже, що вони мають приїхати в Україну та стати на військовий облік. Юридично в Міноборони мають рацію, бо так написані чинні правила», — зазначила міністерка.

Саме тому уряд найближчим часом прийме постанову про відтермінування таких процедур. Юним українцям, які наразі перебувають за кордоном, дозволять стати на облік або після повернення в Україну, або після закінчення воєнного стану.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x