Часті відключення світла в Ізмаїльському районі загрожують нинішньому врожаю: деталі

0 коментарів 30699 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Днями голова Ізмаїльської районної державної адміністрації Родіон Абашев провів нараду з питань координації роботи об’єктів критичної інфраструктури на території Ізмаїльського району. Основна тема – наслідки відключень електроенергії, які нині вже викликають чимале занепокоєння в аграріїв. Присутні обговорювали варіанти вирішення. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Ізмаїльську районну державну адміністрацію.


В нараді взяли участь голова Ізмаїльської районної ради Василь Антонюк, перший заступник голови Ізмаїльської РДА Сергій Проданов, заступниця голови Ізмаїльської РДА Ірина Холостенко, начальник відділу економіки, агропромислового розвитку та екології Ізмаїльської РДА Ольга Мінюк, в.о. начальниці відділу інфраструктури, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства Ізмаїльської РДА Ірина Георгієва, начальник Ізмаїльського управління водного господарства Панас Жечков, начальники Болградського міжрайонного управління водного господарства (МУВГ) Михайло Балєв і Кілійського МУВГ Сергій Павліченко, представники керівництва Ізмаїльського району електромереж ДТЕК.

В ході наради було наголошено на необхідності внесення низки відділень лікувальних закладів — Ренійської, Ізмаїльської міських лікарень та інших, а також насосних станцій усіх трьох управлінь водного господарства, що працюють на території Ізмаїльщини, до об’єктів критичної інфраструктури.

Через часті відключення електроенергії вони не можуть належним чином виконувати свої обов’язки, що в умовах високої температури повітря і низької кількості опадів ставить під загрозу нинішній врожай багатьох сільськогосподарських культур, і насамперед рису і кукурудзи.

За словами працівників водного господарства, фактичне добове водопостачання наразі складає об’єми, що в сім разів нижче за минулорічні у цей період сезону. А гідроудари через різке відключення системи викликають більш швидке її зношення і вихід з ладу: потрібні хоча б більш чіткі графіки відключення, щоб спеціалісти встигали підготувати техніку до цього.

У свою чергу, представниками керівництва Ізмаїльського РЕМ було зазначено, що графіки складаються і регулюються в обласному ДТЕК, і районне відділення тут може мало чим зарадити.

Родіоном Анатолійовичем були надані пропозиції і доручення терміново скласти перелік об’єктів, що потребують першочергового включення до критичної інфраструктури, з яким можна буде звернутися до Одеської обласної державної адміністрації.

Часті відключення світла в Ізмаїльському районі загрожують нинішньому врожаю: деталі
Часті відключення світла в Ізмаїльському районі загрожують нинішньому врожаю: деталі
guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x