В Кілійській громаді почали роботу над автоматичною системою екстрених оповіщень

0 коментарів 15471 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні, 28 травня, на засіданні виконавчого комітету Кілійської міської ради було затверджено проєкт “Про створення місцевої автоматизованої системи екстрених оповіщень”. Для чого це потрібно, і що змінить, розповість “Бессарабія INFORM”. 


Зазначимо, наразі в Кілійській громаді сигнальні пристрої для оповіщення населення про повітряну тривогу встановлені в основному на комунальних будівлях. При цьому обов’язок їх вмикати у момент оголошення небезпеки покладений на співробітників відповідних закладів. З початку повномасштабного вторгнення громада значно збільшила кількість гучномовців, аби охопити сигналом максимальну кількість населення, проте ця система не є досконалою, адже, по-перше, залежить від людського фактора (хто як швидко відреагує на команду про тривогу), по-друге, залежно від погодних умов сигнал не завжди добре чутно у віддалених ділянках населених пунктів.

Нещодавно на рівні Державної служби з надзвичайних ситуацій були переглянуті технічні вимоги до системи сповіщень, згідно з якими вона має бути автоматизованою, тобто реагувати на подачу сигналу безпосередньо від відповідальних осіб на рівні області.

Як пояснив членам виконкому голова Кілійської громади Вячеслав Чернявський, до кінця 2024 року це питання має бути максимально опрацьовано, адже у 2025-му ця єдина система має почати діяти на території усієї країни. Проте сума, необхідна на це оновлення, вражає.

“Лише виготовлення проєкту коштуватиме нам понад чверть мільйона гривень. І якщо це ми ще можемо якось собі дозволити, то реалізацію, а це близько10 млн, точно ні”, – зазначив міський голова.

За його словами, сьогодні виконком зробив перший крок у цьому напрямку, затвердивши проєкт рішення. Далі міська рада шукатиме кошти на виготовлення проєктної документації, скоріше за все, з очікуваного перевиконання бюджету на майбутній місяць, далі – створювати та погоджувати проєкт з ДСНС та ОВА, і нарешті, вже маючи необхідні документи, звертатися по субвенцію до бюджетів вищих рівнів.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x