Лісоруб з Білгород-Дністровського району зрубав понад три десятки дерев

0 коментарів 14202 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Подія мала місце наприкінці січня на території лісового урочища поблизу селища Сарата. Поліцейські встановили, що 40-річний житель району, не маючи спеціального дозволу на використання лісових ресурсів (лісорубного квитка або ордера), спиляв 35 зростаючих дерев гледичії та софори діаметром від 10 до 37 сантиметрів. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на обласну поліцію.


Правоохоронці вилучили в якості речових доказів електропилу та спиляні дерева, на які наклали арешт. Деревину передали на зберігання Державному підприємству “Ізмаїльське лісове господарство”.

Згідно з висновком судової інженерно-екологічної експертизи, завдані державі збитки склали майже 130 тисяч гривень.

Зібравши достатньо доказів, ми під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури висунули правопорушнику обвинувачення у незаконній порубці дерев у лісах, що спричинило тяжкі наслідки. Цей злочин кваліфікується за  частиною 4 статті 246 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від п’яти до семи років. Обвинувальний акт скеровано до суду“, – прокоментував т.в.о. начальника відділення поліції №1 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Ігор Бурлака та закликав громадян бути відповідальними, берегти природу та діяти в межах закону.

Правоохоронці наголошують: вирубування дерев без відповідних дозвільних  документів, тобто лісорубного або лісового квитка, що засвідчує законність порубки, шкодить навколишньому середовищу та завдає збитків державі. А якщо ви стали свідком таких дій або вам стало відомо про такі випадки, одразу повідомляйте до найближчого територіального підрозділу поліції або на спецлінію «102».

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x