Мешканка Одещини придумала новий вид шахрайства та встигла таким чином заробити майже 70 тисяч гривень

0 коментарів 19197 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Нещодавно до правоохоронних органів звернулась мешканка із Закарпаття, яка повідомила, що отримала замовлення від жінки на нічник і портативний зарядний пристрій, які продавала. Клієнтка наполягла на повній передоплаті і надіслала фото квитанції нібито успішного переказу грошей на банківський рахунок продавчині. Остання, не перевіривши, що гроші дійсно надійшли на її рахунок, відправила поштою товар замовниці. Розслідування привело поліцейських до Одеси, де й була виявлена шахрайка. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Головне управління Нацполіції в Одеській області. 


В ході подальшого досудового розслідування одеські поліцейські встановили, що зловмисниця під вигаданими іменами створила декілька акаунтів в одній із популярних соціальних мереж, підшукувала там інтернет-магазини та робила замовлення на харчові продукти, техніку, посуд, алкоголь тощо, наполягаючи на повній оплаті товару одразу.

В якості підтвердження своїх намірів щодо покупки та створення враження реального покупця, зловмисниця відправляла продавцям зображення фейкових квитанцій про нібито успішний переказ їм грошей, який насправді не робила.

Деякі довірливі продавці, не перевіряючи надходження коштів, надсилали поштою клієнтці замовлений нею товар і залишалися ні з чим. Зловмисниця з  поштових відділень без будь-яких проблем отримувала «куплений» за повною передоплатою товар.

Ми встановили, що у такий спосіб зловмисниця, окрім жительки Закарпаття, ошукала ще п’ятьох громадян з інших областей, деяких неодноразово. Загалом вона здійснила 30 оборудок на суму майже 70 тисяч гривень. Свою вину правопорушниця визнає і висловлює наміри відшкодувати потерпілим завдану шкоду“, – зазначила слідча відділення поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1 Валентина Здорова.

За місцем мешкання одеситки було проведено санкціонований обшук, в ході якого правоохоронці вилучили ряд товарів, які вона незаконно придбала, а також банківські картки та мобільні телефони з інформацією, що підтверджує протиправність її дій.

Ми зібрали достатню кількість доказів та під процесуальним керівництвом Суворовської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігурантці про підозру за ч.ч. 1 та 2 ст. 190 Кримінального кодексу України, а саме у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві, зокрема вчиненому повторно. Жінці загрожує штраф від 51 тис. до 72 тис. гривень або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років. Продовжуємо встановлювати осіб, які могли попастися на гачок аферистки. Слідство триває“, – додала поліцейська.

Мешканка Одещини придумала новий вид шахрайства та встигла таким чином заробити майже 70 тисяч гривень

Мешканка Одещини придумала новий вид шахрайства та встигла таким чином заробити майже 70 тисяч гривень

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x