Telegram заблокував низку офіційних українських чат-ботів, які протидіяли агресії рф

0 коментарів 10260 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Telegram заблокував низку офіційних чат-ботів, які протидіяли російській агресії проти України, зокрема заблоковано “Головний бот розвідки”. Це відбулось всупереч правилам та публічних заяв, які керівництво Telegram публічно декларувало. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на ГУР МО України.


Увечері неділі, 28 квітня, з месенджера Telegram зникли деякі чат-боти, зокрема Головного управління розвідки. Боти використовувалися для того, що повідомляти про рух та розташування техніки російських окупантів. Сьогодні, 29 квітня, стало відомо про те, що  керівництво платформи Telegram необґрунтовано заблокувало низку офіційних ботів, які протидіяли військовій агресії росії проти України. Наразі крім чат-боту ГУР недоступні також боти Служби безпеки України, а ще бот Мінцифри “єВорог”.

У кожному з цих ботів можна було повідомити про розташування ворожої техніки, російських штабів, РЕБ та ППО, та дислокацію російського особового складу. Зокрема, чат-боти використовували українці в окупації чи на лінії фронту. Крім того, повідомляється про блокування бота ППО для відстеження шахедів

В офіційному коментарі ГУР зазначили, що попри блокування боту персональні дані українців перебувають в безпеці.

Втім, попереджаємо, що ворог створює боти зі схожими назвами. Не надсилайте на них жодних персональних даних. Ми вже відновлюємо роботу бота на інших платформах. Також досі доступні канали для звʼязку: офіційна пошта для зв’язку: gur_official@proton.me. Signal: +38 096 945 53 41, WhatsApp: +38 096 945 53 41“, – наголошують в розвідці.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x