Аграрна революція: на Одещині згідно зі стандартами ЄС будують великий тепличний комплекс

0 коментарів 16146 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У селищі Біляївка Одеського району за європейськими стандартами будують великий тепличний комплекс, призначений для вирощування ягід. Цей проєкт не лише створить нові робочі місця та збагатить місцевий бюджет, але й стане поштовхом для розвитку агропромислового кластеру в Одеській області. Про це розповіли на сайті Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, передає “Бессарабія INFORM”.


Ініціатором цього передового проєкту є підприємець Сергій Українець, який разом з Біляївською міською радою зумів втілити задум у життя.

Комплекс будують за державні кошти, які підприємець отримав в рамках грантової програми.

Будівництво комплексу вже відвідали перший заступник міністра аграрної політики Тарас Висоцький та директор українського інституту експертизи сортів рослин Сергій Мельник, що свідчить про значимість та потенціал цього проєкту.

Головна мета комплексу – не лише вирощування ягід для реалізації у супермаркетах, але й створення інфраструктури для післязбиральної обробки продукції. Це означає, що завдяки холодильним та спеціальним установкам ягоди зможуть зберігатися тривалий час без втрати свіжості та смаку. Такий підхід дозволить забезпечити постійний доступ до ягід у будь-яку пору року та задовольнити попит споживачів.

За словами підприємця Сергія Українця, такі комплекси – це перевірений європейський досвід. Він дає можливість вирощувати і збирати ягоди за регламентом, не залежати від погодних умов, отримувати гарний врожай і якісну сортову ягоду, на відміну від відкритого ґрунту.

Перший врожай лохини планують зібрати вже влітку 2024 року. Пізніше у теплицях також висадять малину.

Цей інвестиційний проєкт – не лише історія про нові робочі місця та підвищення економічного потенціалу регіону, але й приклад успішної співпраці між бізнесом та владою на користь розвитку громади та покращення якості життя місцевих мешканців.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x