Бессарабські німці з Тарутинської громади шукають інвесторів для розширення благодійного проєкту: подробиці

0 коментарів 11556 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Нещодавно в Агенції регіонального розвитку Одещини відбулася зустріч з представниками громадської організації «Тарутинське районне німецьке культурне товариство «Бессарабський дім», під  час якої було презентовано проєкти, що ГО реалізувала разом з німецькою компанією «HELLING» та благодійним фондом «ERMSTAL HILFT». Також громадські діячі розповіли про декілька проєктних ідей соціального, культурного, туристичного характеру, до сприяння реалізації яких запросили команду Агенції. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Агенцію регіонального розвитку Одеської області.


Тарутинське німецьке товариство «Бессарабський дім» бере активну участь у життєдіяльності Тарутинської громади і постійно працює в напрямку розвитку міжнародного партнерства з німецькими містами.

Завдяки підтримці бессарабських німців, одним з яких є професор компанії «HELLING» Натаніель Рисс – громадянин Німеччини, що народився в селищі Серпневе, Центральна лікарня отримала медичне обладнання, а мешканці Тарутинської громади – гуманітарну допомогу. Також було виділено кошти на благоустрій парку в селищі Серпневе, створено німецький культурний центр «Бессарабський дім».

З початку війни в Україні завдяки дружнім відносинам керівниці громадської організації Світлани Крук із бессарабцями із закордоння, мешканці Тарутинської громади отримували цінну благодійну допомогу з Німеччини.

Представники фонду «Ermstal hilft» привозили до України теплий одяг, засоби особистої гігієни, обігрівачі, генератори, апарат УЗД, ліжка, інвалідні візки з милицями, пожежні сходи, рукави та шланги, рятувальний автомобіль тощо.

Німецький благодійний фонд «Ermstal hilft» здобув гарну репутацію та повагу, неодноразово допомагаючи мешканцям громад Одещини, Херсонщини, Миколаївщини.

Це невелика гуманітарна організація в центрі Ermstal, яка активно бере участь у наданні допомоги Україні під час війни.

Основними людьми, які стоять за «Ermstal hilft», є Саймон Новотні та Мартін Зальцер. Обидва є пожежниками та депутатами місцевої ради в їхній рідній громаді Деттінген (округ Нижня Франконія). Протягом багатьох років вони підтримують дружні стосунки з Україною та, зокрема, українською Бессарабією.

Повертаючись до діяльності ГО «Бессарабський дім», хочеться розповісти, як минулого року товариство реалізувало проєкт «Літній табір для дітей ВПО» на території Тарутинської громади.

На території готелю «Бессарабський дім» керівниця товариства пані Світлана за власною ініціативою та власним коштом організувала літній активний відпочинок для дітей з Херсонської та Миколаївської областей, сім’ї яких вимушені були кинути рідні домівки та переїхати в більш безпечні місця заради війни.

В екологічно чистому, затишному місці, на околиці лісу діти мали можливість набути нових знань та навичок: надавали первинну медичну допомогу, брали участь в різних майстер-класах на свіжому повітрі, купались в озері, жили в наметах, спілкувалися вечорами біля вогнища та смакували національну їжу.

У 2023-ому році табір прийняв 55 осіб, але при достатньому фінансуванні цю кількість планується збільшити до 500 осіб.

Отож, товариство «Бессарабський дім» шукає однодумців та меценатів, бажаючих долучитись та підтримати започатковану пані Світланою благородну справу.

Довідково. Територія Тарутинської селищної громади, перші поселенці якої є німці з Царства Польського та поляки, має достатньо ресурсів для того, щоб зацікавити потенційних інвесторів та донорів.

На початку ХІХ століття селище Тарутине було економічним і культурним центром німців Аккерманщини. Нині Тарутинська громада– це поліетнічна місцевість, де проживають болгари, українці, молдовани, гагаузи тощо.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x