Дружина полеглого солдата з Ізмаїла добивається, аби йому присвоїли звання Героя України

0 коментарів 65097 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У понеділок, 1 квітня, на сайті президента України було зареєстровано петицію про присвоєння звання Героя України посмертно солдату, водію 41-ої окремої механізованої бригади другого механізованого батальйону протитанкового взводу, 30-річному мешканцю Ізмаїлу Горобченко Олександру Олександровичу, який загинув 21 січня поточного року в селі Піщане Куп’янського району Харківської області. Про це журналісту “Бессарабії INFORM” розповіла авторка петиції, дружина загиблого Героя Олена Горобченко, за допомогою якої ми вносимо деякі корективи в біографію солдата, адже в петиції є певні неточності.


Олександр народився 20 вересня 1993 року в селі Кочкувате Дивізійської громади Білгород-Дністровського району. У 2010 році, після завершення навчання в дев’ятому класі загальноосвітньої школи, приїхав до Ізмаїла, а саме до колишнього технікуму механізації і електрифікації сільського господарства, де вчився на механіка з експлуатації та ремонту машин, обладнання агропромислового виробництва. Автівки увійшли в його життя в ранньому дитинстві: батько-шофер посадив сина за кермо, коли тому не виповнилось і десяти рочків. Окрім того, чоловік вмів керувати комбайном і трактором.

Згодом Олександр продовжив навчання на Дунайському факультеті морського та річкового транспорту Київської державної академії водного транспорту імені гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного, розташованому в Ізмаїлі, де у 2021 році отримав фах судового механіка. Олександр просто марив морем, бо хотів ходити у рейси.

Мужній захисник України своє кохання зустрів в Ізмаїлі – майбутня дружина вчилась на педагогиню. У 2015 році народилася родина, в якій згодом з’явилося двоє дітей. Наразі без батька залишились восьмирічна Анна та трирічний Михайло. Чоловік весь свій час віддавав родині, професії та автівкам. З 2016 року він працював водієм в ТОВ «Корона плюс», на ізмаїльському підприємстві, де розвозив продукти. Він ніколи не відмовляв друзям у допомозі, волонтерив та донатив.

Дружина полеглого солдата з Ізмаїла добивається, аби йому присвоїли звання Героя України

І от 16 березня 2023 року Олександра призвали на захист рідної землі від російської навали. Після навчання військовій справі опинився в районі проведення бойових дій. Був водієм – вивозив поранених та загиблих побратимів.

Захисник України був нагороджений відзнакою Командувача військ оперативного командування «Південь».

…Його чекали вдома на початку лютого цього року – він збирався у відпустку. Але повномасштабна воєнна агресія росії проти України перекреслила плани та мрії… При виконанні завдання (їхав вивозити поранених) водій протитанкового взводу 2 механізованого батальйону солдат Олександр Олександрович Горобченко, вірний військовій присязі та українському народові, віддав за нашу спільну Перемогу над ворогом найдорожче – власне життя.

«Ми втратили найріднішу людину, двоє дітей залишилися без найкращого тата, батьки втратили єдиного сина. Сильний, мужній, веселий.

Війна забирає найкращих…

Вічна пам’ять і вічна слава Українському Воїну, який до останнього подиху захищав рідну Україну і кожного з нас!

Пане Президенте, я, Горобченко Олена Русланівна, прошу Вас підтримати мою петицію та присвоїти звання Героя України (посмертно) моєму чоловіку, Горобченко Олександру Олександровичу», – вказано в петиції.

Дружина полеглого солдата з Ізмаїла добивається, аби йому присвоїли звання Героя України

Наразі вона набрала 2 тисячі  146 голосів із 25 тисяч необхідних. Просимо земляків Олександра підтримати петицію його дружини за посиланням, бо залишилося лише 89 днів.

Дружина полеглого солдата з Ізмаїла добивається, аби йому присвоїли звання Героя України

Фото – з архівів родини 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x