Сьогодні Ізмаїл попрощається з Героєм, жителем міста Олександром Горобченко

0 коментарів 54054 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Містяни сьогодні, 29 січня, проводять в останню путь водія протитанкового взводу 2 механізованого батальйону солдата Олександра Олександровича Горобченка, який загинув в районі виконання бойових завдань із захисту територіальної цілісності та незалежності України. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на міського голову Андрія Абрамченко.


Мужній захисник народився 1993 року в Татарбунарському районі, після завершення девʼятого класу загальноосвітньої школи приїхав до Ізмаїла та вступив до технікуму, де вчився на механіка – автівки увійшли в його життя в ранньому дитинстві: батько-шофер посадив сина за кермо, коли тому не виповнилось і десяти рочків. Навчання продовжив у Києві – у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Своє кохання зустрів в Ізмаїлі – майбутня дружина вчилась на педагогиню. 2015 року була створена їхня щаслива родина, потім зʼявилась донька та трохи пізніше – син. Олександр весь свій час віддавав родині, професії та автівкам, працював на підприємстві водієм (розвозив продукти), не відмовляв друзям у допомозі, волонтерив, донатив.

А 16 березня 2023 року Україна призвала його на захист рідної землі від російської навали. Після навчання військової справи опинився в районі проведення бойових дій. Був водієм – вивозив поранених та загиблих побратимів. Був нагороджений відзнакою Командувача військ оперативного командування «Південь». Його чекали вдома на початку лютого – він збирався у відпустку.

Але повномасштабна воєнна агресія росії проти України перекреслила плани та мрії… При виконанні завдання (їхав вивозити поранених) водій протитанкового взводу 2 механізованого батальйону солдат Олександр Олександрович Горобченко, вірний військовій присязі та українському народові, віддав за нашу спільну Перемогу над ворогом найдорожче – власне життя.

Війна забирає найкращих… Вічна Пам’ять нашому Захиснику! Громада Ізмаїла, Ізмаїльська міська рада та її виконавчий комітет висловлюють щирі співчуття сім’ї та близьким загиблого Захисника України. Розділяємо біль вашої втрати… Вічна пам’ять і вічна слава Українському Воїну, який до останнього подиху захищав рідну Україну і кожного з нас!”, – висловили співчуття у міській раді.

Водія протитанкового взводу 2 механізованого батальйону солдата Олександра Олександровича Горобченка буде поховано на Алеї Слави на Новому цвинтарі. Прощання відбудеться о 12:00 на вул.Коцюбинського, 122.

Колектив «БІ» висловлює глибокі співчуття рідним та близьким Героя з приводу тяжкої втрати.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x