В Ізмаїлі штовхач відомої зернової компанії ошвартував судно, що підірвалося на ворожій міні в Чорному морі

0 коментарів 54162 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Команда штовхача «NIBULON-11» допомогла безпечно ошвартувати балкер VYSSOS до причалу Ізмаїльського морського порту після того, як судно підірвалось на ворожій міні в Чорному морі. Про це повідомили  на офіційній сторінці компанії «НІБУЛОН», передає “Бессарабія INFORM”.


«На жаль, сьогодні води Чорного моря щільно заміновані ворогом, і ризик натрапити на плавучу міну існує завжди. Так трапилося і з балкером VYSSOS, котрий курсував маршрутом під прапором Панами. Після підриву судно отримало ушкодження, було повністю знеструмлене, навігаційні пристрої вийшли із ладу – балкер втратив змогу маневрувати. А це означає, що згодом його могло віднести у відкрите море, і наслідки для команди, серед якої були поранені, могли б бути трагічними»,- зазначив капітан судна «NIBULON-11» Ілля Торгашев.

Екіпаж «NIBULON-11» у складі помічника капітана Максима Хлибова, механіка Олександра Страшевського, моториста Сергія Борисенка, старшого матроса Станіслава Сметаненка та матроса Івана Крамаренка спрацював оперативно, за наказом вирушивши на рятувальну операцію. Команда працювала всю ніч, відкачуючи воду та роблячи все можливе й неможливе, аби зняти судно з мілини.

Незважаючи на складнощі й непрості умови, НІБУЛОНівці якісно виконали свою роботу, і, зрештою, VYSSOS разом із екіпажем були доставлені в Ізмаїл. Своїми злагодженими діями команда врятувала балкер, а його поранені матроси змогли вчасно отримати медичну допомогу.

За злагоджену та професійну роботу під час рятувальної операції судна VYSSOS команду «NIBULON-11» було нагороджено відзнакою, яку їм вручив керівник операції, капітан Ізмаїльського морського порту Сергій Ткаченко.

В Ізмаїлі штовхач відомої зернової компанії ошвартував судно, що підірвалося на ворожій міні в Чорному морі

Довідково. У 1991 році Олексій Вадатурський заснував «НІБУЛОН» у Миколаєві.

Наступні 30 років, керуючись принципом «бути якомога ближче до фермерів», компанія будує неймовірну мережу зерносховищ і перевантажувальних терміналів, об’єднаних потужною системою логістики, яка включає авто-, залізничний транспорт та фірмову особливість – власний змішаний річково-морський флот.

4 серпня 2022 року Андрій Вадатурський стає новим генеральним директором компанії та продовжує справу свого батька, долаючи випробування воєнного часу.

Сьогодні «НІБУЛОН» є лідером ринку зернового експорту в Україні та власником найбільшого в країні флоту. Компанія працює локально, вирішуючи глобальні проблеми.

Компанія має в Ізмаїлі філію «Бессарабська», що була зведена на річці Дунай після початку повномасштабного вторгнення рф у досить стислі строки і сьогодні є драйвером компанії. На кінець 2023 року через цей термінал було перевантажено понад 2 млн тонн збіжжя. В умовах війни, коли звичні експортні маршрути заблоковані, «Бессарабська» стала важливим транспортним хабом, через який збіжжя експортується у 25 країн світу. 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x