Білгород-Дністровська спеціалізована прокуратура прокоментувала хід слідства відносно викрадення підлітка людьми у військовій формі на Ізмаїльщині

0 коментарів 18657 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Як вже інформувала «Бессарабія INFORM», 2 квітня у селі Приозерне Суворовської громади близько 17.30 четверо чоловіків у військовій формі зеленого кольору з автоматами без розмов закинули чотирнадцятирічного хлопчину в   білий бус невідомої марки та вивезли у бік села Червоний Яр, що територіально належить до Кілійської ТГ. Коли нападники дізналися вік хлопчини, то відпустили на трасі. Неповнолітня дитина пережила фізичне насилля, зазнала психологічних та соціальних тортур під час викрадення.


Ця публікація набула широкого розголосу на всеукраїнському рівні. І вже менш ніж за добу ситуацію прокоментували в ГУНП та обласному ТЦК.

Після надання “БІ” розголосу цій події, правоохоронні органи розпочали розслідування правопорушення за ч. 1 ст. 146 КК України, відомості про яке вже внесено до ЄРДР.

Також по цій події “відзвітував” й обласний ТЦК та СП, – співробітників саме цієї державної структури підозрюють у вчиненні даного злочину.

Більш того, ця справа потрапила до рук Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

На телефонний запит “БІ” начальник відділу інформаційної політики та комунікацій Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону Едуард Плешко повідомив, що працівникам правоохоронних органів про факт події, яка відбулася 2 квітня в одному із сіл Суворовської громади, коли невідомі особи у військовій формі забрали до мікроавтобусу неповнолітнього хлопця та перевезли його до сусіднього села Кілійської громади, стало відомо через кілька днів від сторонніх осіб. Опікун неповнолітнього у день події та пізніше із заявами не звертався. Під час попереднього відвідування лікарні ознак тілесних ушкоджень, пов’язаних з подією, не встановлено.

“Ізмаїльським районним відділом поліції 6 квітня розпочато кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ч.2 ст.146 КК України. Досудове розслідування проводиться слідчими Кілійського відділення поліції Ізмаїльського РВП ГУНП в Одеській області.

Процесуальне керівництво здійснюється прокурорами Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

Наразі слідчими під наглядом прокурорів перевіряється причетність до події представників РТЦК та СП, та ретельно встановлюються усі обставини події шляхом допитів свідків, інших зацікавлених осіб, здійснюється перевірка камер відеоспостереження, виконуються інші слідчі дії”, – прокоментував  ситуацію Едуард Анатолійович.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x