Адміністрація морських портів України назвала фейковою інформацію Держаудитслужби про недопуск своїх співробітників до перевірки Ренійського порту

0 коментарів 12393 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Вчора, 19 квітня, Адміністрація морських портів України спростувала розповсюджену Держаудитслужбою інформацію щодо створення перешкод у проведенні перевірки Ренійської філії. Більш того, АМПУ будуть вжиті заходи щодо захисту прав та законних інтересів, ділової репутації, у тому числі шляхом звернення до правоохоронних органів. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на  Адміністрацію морських портів України.


Нагадаємо, що за даними Держаудитслужби, державні аудитори не змогли здійснити перевірку закупівель Ренійської філії ДП «Адміністрація морських портів України» для проведення ремонту причалу № 29 на загальну суму 14,3 мільйона гривень. Зокрема, перевірка передбачала проведення контрольних обмірів обсягів виконаних на причалі робіт, які проводилися під водою.

Окрім того, Держаудитслужба зазначила, що через недопуск до перевірки аудитори звернулися до відділу поліції № 2 (місто Рені) Ізмаїльського районного відділку Нацполіції.

Як виявилося, раніше аудитори не змогли провести планові заходи державного фінансового контролю у ДП «Морський торговельний порт «Чорноморськ» та ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт».

Адміністрація морських портів України, в свою чергу, наголошує на тому, що перевірка Державною аудиторською службою двох процедур закупівель, інформація про які оприлюднена на вебпорталі Уповноваженого органу з питань закупівель за номером ID: UA-2022-10-17-010633-a та UA-2023-02-28-007019-a, триває з 29 лютого поточного року.

«Незважаючи на численні зловживання та порушення зі сторони аудиторів процедури проведення перевірки, ДП «АМПУ», як державне стратегічне підприємство, усвідомлюючи важливість завдань покладених на органи державного фінансового контролю, забезпечило повне сприяння роботі комісії», – запевнило керівництво Адміністрація морських портів України.

В АМПУ наголосили на тому, що працівники Південного офісу Держаудитслужби допущені до перевірки в перший день їх прибуття до порту, їм організовано робоче місце, забезпечено проведення контрольних обмірів. На всі отримані від аудиторів запити Адміністрація морських портів України в повному обсязі та своєчасно надані вичерпні відповіді та документальні матеріали. Скарг та зауважень на дії державного підприємства протягом всього періоду перевірки з боку співробітників ДАСУ не надходило.

Водночас 11 квітня керівник групи аудиторів в односторонньому порядку припинив роботу комісії, нібито, у зв’язку з «неможливістю подальшого проведення перевірки». При цьому жодних актів та інших документів щодо створення перешкод чи невиконання вимог органу фінансового контролю, державними аудиторами не складалось та не передавалось на адресу ДП «АМПУ».

В Адміністрація морських портів України підкреслили, що  держпідприємство завжди сумлінно співпрацює з органами державної влади, зокрема, органами державного фінансового аудиту, та вчиняє всі необхідні дії у порядку, визначеному законодавством України та за наявності передбачених законом підстав.

«ДП «АМПУ» будуть вжиті заходи щодо захисту прав та законних інтересів, ділової репутації, у тому числі шляхом звернення до правоохоронних органів.

Адміністрація морських портів України провадить свою діяльність на засадах законності, прозорості й відкритості та готове надати відповідні коментарі ЗМІ щодо дій аудиторів ДАСУ», – вказано у повідомленні.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x