В Одеській обласній лікарні помер дев’ятирічний хлопчик із Рені, за фактом його смерті призначено службове розслідування

1 коментар 163566 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Днями в Одеській обласній лікарні помер дев’ятирічний хлопчик із міста Рені. Про це повідомила низка інформаційних джерел. Власний кореспондент «Бессарабії INFORM» у місті Рені спробував з’ясувати подробиці цього трагічного випадку.


З власних джерел нам стало відомо, що померла дитина – учень 3-А класу Ренійської опорної школи (ліцею №1). Спочатку школяру поставили діагноз «ГРВІ»: головними симптомами захворювання були висока температура тіла (до 40 градусів) та кашель. Проте хлопчику призначили курс лікування в домашньому режимі.

Згодом стан дитини лише погіршився, і ренійські медики констатували пневмонію та дихальну недостатність. В результаті було вирішено доставити хворого реанімобілем до Одеси (відразу виникає питання: навіщо треба було їхати 300 кілометрів до обласного центру, якщо на відстані 70 кілометрів знаходиться Ізмаїл, де медичне обладнання та кваліфікація лікарів цілком дозволяють проводити лікування у подібних випадках).

Але сталося, як сталося: в Одеській обласній лікарні дитині стало значно гірше, і врятувати її не вдалося.

Ми спробували отримати відповідний коментар медичного директора Ренійської центральної міської лікарні Лариси Георгіу, але Лариса Михайлівна відхилила кілька наших дзвінків. Тим часом інші керівні працівники ЦМЛ розповіли, що батьки хлопчика звернулися до медиків, коли той уже був у тяжкому стані. Дитину госпіталізували до дитячого відділення Ренійської лікарні та надали всю необхідну допомогу. Але оскільки діагноз залишався до кінця не зрозумілим, ренійські лікарі проконсультувалися з одеськими колегами. Саме на рівні Одеської обласної лікарні було ухвалено рішення доставити хлопчика до медичного закладу обласного центру. Подальше читачеві вже відомо…

Зазначимо, що станом на 29 лютого ще не було зрозуміло, від якого саме захворювання померла дитина. Наш співрозмовник повідомив, що досі немає офіційної інформації щодо цього питання. Водночас стало відомо, що за фактом смерті хлопчика призначено службове розслідування. Які служби його проводитимуть і в які терміни, наше джерело не уточнило. Тим не менш, працівник ЦМЛ додав, що перевірці підлягають професійні дії як ренійських медиків, так і одеських. Про ступінь персональної вини чи невинуватості конкретних фахівців можна буде говорити лише на основі офіційних висновків розслідування. Лікарські помилки чи недбалість медиків – тема дуже тонка і складна, і тут неприпустимі поспішні оцінки.

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Никушор
Никушор
1 месяц назад

амбіції лікарів – амбіції лікарень де ціна життя ламана копійка під час війни. рівень чутливості до горя падає все нижче і нижче в той час коли втомлені лікарі працюють під страхом. краще відвезти пацієнта до Галац . . . . і народжувати дітей є сенс у Румунії . .

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x