Арцизькі депутати звернулися до керівництва країни щодо сприяння у завершенні ремонту дороги державного значення Болград-Кубей–Арциз

0 коментарів 15471 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні, 15 березня, під час чергового засідання, депутати Арцизької міської ради затвердили звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України, Одеської обласної державної (військової) адміністрації, Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області про сприяння у завершенні ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення Т-16-08 Болград – Кубей – Арциз. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Це питання стало найобговорюванішим на засіданні. Депутати пропонували написати ще одного листа, відповідь на яке дасть остаточну гарантію того, що місцева влада має право брати на себе фінансування або співфінансування ремонту цієї дороги. Адже, за словами народних обранців, процес необхідно запускати вже зараз і з усіх сторін, щоб у випадку відмови шукати альтернативні варіанти, адже сезон збору врожаю не за горами, і той стан доріг, що ми маємо зараз, може призвести до збитків під час сезону, та навпаки дороги після сезони матимуть ще більші руйнування.

Текст самого звернення вже опублікувала міська рада на своєму офіційному сайті та виглядає він так:

«По території Арцизької міської територіальної громади проходить автомобільна дорога загального користування державного значення Т 16-08 Болград – Кубей – Арциз, яка з’єднує більшість населених пунктів громади між собою, районний центр м. Болград та міжнародну дорогу М -15. Зазначена дорога є важливою транспортною артерією для громад Болградського району та південної частини Одеської області. Вона є найкоротшим шляхом між колишніми районними центрами м. Болград, м. Арциз і смт Тарутине.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 17.02.2021 р. № 122 до переліку об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення у 2021 році увійшов об’єкт поточного середнього ремонту Т-16-08 /Болград – Кубей -Арциз/. Для забезпечення ремонту даної дороги Арцизькою районною радою у 2020 році за рахунок коштів районного бюджету було профінансовано виготовлення проєктно-кошторисної документації у сумі 399 тис. грн.

У 2022 році на частині цієї дороги був проведений поточний середній ремонт дорожнього покриття, а саме: завершено ремонт 35,9 км дороги від км 10 + м 000 до км 45 + м 900 (до села Задунаївка Арцизької міської територіальної дороги). Однак частина дороги від села Задунаївка до міста Арциз знаходиться у вкрай незадовільному стані. Протягом тривалого часу на вказаній дорозі не проводився ремонт і дорожнє покриття прийшло в непридатний для використання стан. На цей час дорогою неможливо користуватись. Для сполучення між населеними пунктами Арцизької міської територіальної громади водії змушені користуватись ґрунтовими дорогами, які під час негоди стають непроїзними. Руйнівний стан доріг негативно впливає на швидкість реагування аварійно-рятувальних служб, швидкої медичної допомоги.

Враховуючи вищезазначене, ми, депутати Арцизької міської ради, звертаємось до Вас з проханням сприяти у розв’язуванні питання щодо продовження ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення Т 16-08 Болград – Кубей – Арциз, а саме: 34 км дороги між населеними пунктами Арцизької міської територіальної громади – селом Задунаївка та містом Арциз (км 45 + м 900 – км 80 + м 000).

Арцизька міська рада згодна взяти участь у співфінансуванні робіт з ремонту дороги Т-16-08».

Маємо надію, що дане звернення зробить свою роботу та Арцизька територіальна громада матиме змогу домогтися омріяного ремонту дороги.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x