В Україні знову подовжать воєнний стан та загальну мобілізацію

0 коментарів 18333 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Президент Володимир Зеленський запропонував Верховній Раді продовжити термін дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні. Відповідні законопроєкти №10456 та №10457 зареєстровані на сайті ВРУ, повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Нинішній стан наразі діє в державі щонайменше до 14 лютого. Але цей правовий режим, за пропозицією Зеленського, продовжать ще на 90 днів – тобто, до 14 травня 2024 року.

Наразі документи мають розглянути у Комітеті з питань оборони, а вже потім голосування в залі (необхідна мінімальна кількість голосів – 226+). В підсумку президент підписує закони про затвердження свого указу.

Додамо, що з початком повномасштабної агресії рф воєнний стан і загальну мобілізацію в Україні продовжували вже неодноразово. І це вже буде вже десяте таке голосування парламенту з початку великої війни.

Нагадаємо, що воєнний стан в Україні ввели через повномасштабну збройну агресію росії. Це особливий правовий режим, що передбачає надання органам державної влади, військовому командуванню, військовим адміністраціям та органам місцевого самоврядування повноважень, необхідних для відвернення загрози. А загальна мобілізація ‒ це оперативний механізм поповнення лав Збройних сил, який проводиться одночасно на всій території України. У цей період мобілізації підлягають усі громадяни віком від 18 до 60 років (переважно чоловіки), які можуть виконувати військовий обов’язок.

У першу чергу комплектування бойових військових частин проводиться за рахунок резервістів, колишніх учасників АТО і ООС, з поступовим нарощуванням чисельності підрозділів за рахунок військовослужбовців та військовозобов’язаних, які проходили службу.

Мобілізованих, які не проходили військової служби, на першому етапі направляють для здійснення фахової підготовки до навчальних центрів. Після завершення якої вони вибувають для комплектування підрозділів, що ведуть бойові дії.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x