Теплохід УДП врятував суховантажне судно VYSSOS, яке потрапило на міну

0 коментарів 14985 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В кінці грудня минулого року в гирлі Бистре сталася надзвичайна подія: суховантажне судно VYSSOS, що прямувало до порту Ізмаїл для завантаження зерном, потрапило на міну та зазнало серйозних пошкоджень. Завдяки швидкій та професійній реакції екіпажів Морської охорони та пошуково-рятувальної служби, а також зусиллям теплохода УДП “Звездный”, судно було врятоване та безпечно доставлене до Ізмаїльського морського порту. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на ПрАТ «Українське Дунайське Пароплавство».


У результаті події судно втратило хід та управління, а на верхній палубі виникла пожежа. Щоб запобігти затопленню, капітан вирішив зафіксувати судно на мілині, де воно й залишилося.

Швидка реакція екіпажів допомогла уникнути більших негараздів. Катери Морської охорони та пошуково-рятувальної служби надали необхідну медичну допомогу екіпажу та організували процес евакуації. Для зняття судна з мілини та його доставки до порту були задіяні буксири, серед яких був і теплохід УДП “Звездный”.

Капітан “Звездного” Анатолій Колесник згадує, що операція вимагала спільних зусиль та професіоналізму. Вони успішно вирішили складні завдання, включаючи важку маневровість вузького затону.

А вчора капітан порту Ізмаїл Сергій Ткаченко відзначив та вручив екіпажу теплохода “Звездный” почесну грамоту АМПУ за їхню професійну та узгоджену роботу під час рятувальної операції судна VYSSOS.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x