Мільйонні витрати на Ізмаїльське “кладовище кораблів”: УДП готує флот до масштабної трансформації

1 коментар 24516 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Судноплавна компанія “УДП” витрачає майже мільйон гривень щорічно на утримання застарілого флоту, який давно не використовується. Ця вражаюча сума, яка, хоч і не велика в масштабах підприємства, створює серйозні перешкоди для його розвитку та впливає на судноплавство та ремонтні роботи в четвертому затоні. Про це, з посиланням на гендиректора ПрАТ “УДП” Дмитра Москаленка, повідомляє “Бессарабія INFORM”.


“Кладовище кораблів” посідає значну територію, заважаючи розвитку підприємства. У списку непотрібних суден – три морські суховантажі, чотири пасажирські судна на підводних крилах, 27 одиниць службово-допоміжного флоту, річкові буксири, річкові баржі та інше. Багато з них застарілі, технічний стан не дозволяє говорити про можливість їх відновлення.

Цього року планується провести реалізацію морських суден на аукціоні, а решту списати чи віддати на утилізацію. Фінансовий відділ підприємства розглядає варіанти вигідності цих опцій.

“Цього року ми маємо це все списати, та вирішити його подальшу долю. Морські судна реалізуємо на аукціоні. Все інше або самостійно ріжемо на металобрухт (для цього потрібно отримати ліцензію), або реалізуємо компаніям, які спеціалізовано займаються таким видом діяльності. Наразі наші фінансисти проводять розрахунки – що є більш вигідним для підприємства”, – зазначив очільник УДП.

Керівники підприємства визначають утилізацію “кладовища” як умову розвитку та модернізації інфраструктури обслуговування флоту. Підприємство вирішує проблему відкрито та прозоро, з метою уникнення будь-яких питань та непорозумінь щодо призначення коштів. 2024 рік планується не лише початком великої модернізації, а й роком великої утилізації для УДП.

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Ира
Ира
3 месяцев назад

Вот и ещё один деребан.

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x