Ситуація невтішна: польські страйкарі все жорсткіше блокують рух на кордоні з Україною

0 коментарів 18333 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На кордоні Україна-Польща ситуація загострюється. Польські страйкарі розпочали більш жорстке обмеження руху транспортних засобів. Про це, із посиланням на Держприкордонслужбу, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Нагадаємо, 12 лютого польські фермери, які протестували на кордоні з Україною, розсипали на дорогу зерно з трьох українських вантажівок. Інцидент стався на трасі, що веде до пункту пропуску “Дорогуськ”.

У Міністерстві аграрної політики та продовольства України засудили навмисне знищення українського зерна польськими протестувальниками на українсько-польському кордоні.

Міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський від імені фермерів попросив вибачення за висипане українське зерно. Він назвав такі дії “не зовсім адекватною формою протесту”, водночас заявивши, що фермерів можна зрозуміти, а реакція України була надмірною.

На даний час на пунктах пропуску між Україною та Польщею протестувальники перекрили та  планують повністю заблокувати рух вантажівок.

«Медика-Шегині». Польські фермери повністю заблокували рух вантажівок через пункт пропуску. Термін завершення такого блокування не повідомлявся.

«Долгобичув-Угринів». Біля пункту пропуску протестувальники планують перекрити рух для усіх видів транспорту до 17.00 20 лютого.

«Зосін-Устилуг». З 13.00 по 16:00 протестувальники мають намір обмежити рух автобусів, вантажних та легкових транспортних засобів в обидвох напрямках. Обіцяють пропускати лише вантажівки з гуманітарною допомогою.

«Корчова-Краківець». До 21.00 20 лютого протестувальники планують блокувати рух вантажівок на виїзд з Польщі, крім тих, які перевозять критичні вантажі. При цьому, автобуси, мікроавтобуси, легкові автомобілі в обидва напрямки зможуть рухатися безперешкодно.

«Гребене-Рава-Руська». Протестувальники з 13.00 20 лютого повністю заблокували рух в обох напрямках всіх категорій транспортних засобів, крім тих, які везуть критично важливі вантажі та гуманітарну допомогу.

«Дорогуськ-Ягодин». До 19.00 організатори протесту мають намір повністю заблокувати рух вантажівок в обидвох напрямках.

 

 

 

Фото: Agencja Wyborcza.pl via REUTERS, 18 лютого 2024 року

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x