“Не зовсім адекватна форма протесту”: польський міністр вибачився за висипане фермерами українське зерно

0 коментарів 9612 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський від імені фермерів попросив вибачення за висипане українське зерно. Він назвав такі дії “не зовсім адекватною формою протесту”, водночас заявивши, що фермерів можна зрозуміти, а реакція України була надмірною. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Міністерства сільського господарства Польщі.


“Фермери не опанували свої емоції, але слід пам’ятати, що вони перебувають у дуже складній економічній ситуації. Напередодні весняно-польових робіт у них немає грошей на купівлю добрив та засобів захисту рослин. Важко не зрозуміти їх відчай”, – заявив польський міністр.

Секерський вважає, що діалог та прямі переговори є найкращим шляхом вирішення конфлікту. Польський уряд наразі веде технічні переговори з українським Міністерством сільського господарства щодо умов торгівлі, які б обмежили наплив товарів, що підривають ринкову стабільність.

Крім того він зазначив, що виступає за діалог і прямі переговори як найкращу форму вирішення складних проблем.

“Від імені польських фермерів я прошу вибачення за такий акт відчаю і прошу розуміння їхньої надзвичайно складної ситуації. Ми ведемо технічні переговори з українським Міністерством сільського господарства, під час яких хочемо визначити умови торгівлі, які б обмежили наплив товарів, що підривають стабільність агропродовольчих ринків”, – підкреслюється в заяві міністра.

Водночас він назвав “не зовсім стриманою” реакцію української влади.

“Я розумію невдоволення української влади до труднощів з експортом сільськогосподарської продукції. Я також повністю усвідомлюю, що торгівля йде в обох напрямках, і ми також експортуємо в Україну… Польські фермери допомагали Україні і хочуть допомагати. Але вони хотіли б, щоб від цієї допомоги виграв український бюджет і виграли фермери, а не олігархи… Вони головним чином стоять за цим великим імпортом, який підриває стабілізацію агропродовольчих ринків у Європі”, – додав міністр.

Нагадаємо, 12 лютого польські фермери, які протестували біля пункту пропуску “Дорогуськ” на кордоні з Україною, розсипали на дорогу зерно з трьох українських вантажівок.

Водночас, у Міністерстві аграрної політики та продовольства України повідомили, що рішуче засуджують навмисне знищення українського зерна польськими протестувальниками на українсько-польському кордоні.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x