Два села Кілійської громади увійшли до Національного Переліку елементів нематеріальної культурної спадщини

0 коментарів 37665 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Два села Кілійської громади – Новоселівка та Фурманівка – увійшли до Національного Переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”.


З метою пошуку та збереження елементів нематеріальної культурної спадщини здійснені заходи з пошуку, вивчення та узагальнення зібраних матеріалів Новоселівською філією комунального закладу «Центр культури, мистецтв і дозвілля» Кілійської міської ради (відповідальна особа Єфименко О. Г.) та Фурманівською філією комунального закладу «Центр культури, мистецтв і дозвілля» Кілійської міської ради (відповідальна особа Лупан Н. К.).

За підсумками проведеної роботи до Національного Переліку елементів нематеріальної культурної спадщини «Культура традиційного вівчарства Бессарабії та знання, пов’язані з ним» включено село Новоселівка Кілійської міської територіальної громади.

А село Фурманівка відзначено відповідно до наказу Міністерства культури та інформаційної політики України від 04.05.2023 №243. Носіями елементів нематеріальної культурної спадщини (відповідальна особа Лупан Н. К.) взята участь у дистанційному фотоконкурсі елементів нематеріальної культурної спадщини «Світ навколо, який я люблю – 2023» за темою «Традиції та звичаї нашої громади».

Два села Кілійської громади увійшли до Національного Переліку елементів нематеріальної культурної спадщини

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x