Пам’яті Янголів, що тримають небо: в Болграді відзначили День Небесної Сотні

0 коментарів 11259 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні зранку на центральній площі Болграду було знову багатолюдно. Представники влади, працівники структурних підрозділів Болградської районної військової адміністрації, міської ради, громадськість зібралися, щоб вшанувати пам’ять Небесної Сотні, тих Героїв, хто десять років тому, 20 лютого, ціною свого життя відстоював демократичні цінності України. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM».


Тематичний захід «Янголи, що тримають небо» розпочався рівно о дев’ятій ранку з Загальнонаціональної хвилини мовчання за загиблими та гімну України. Після чого присутні поклали квіти до Меморіалу Слави.

Свої музичні та хореографічні номери представили вокалісти КЗ «Центр культури та дозвілля» Болградської міської ради Орина Мойсеєнко, Володимир Грубіян, Борис Луценко та Зразковий ансамбль танцю “Натхнення” під керівництвом Вікторії Алавацької.

Нагадаємо, День Небесної Сотні відзначається щороку 20 лютого згідно з указом Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної сотні».

Саме в ці дні під час Революції гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піка. З 18 по 20 лютого на Майдані загинуло найбільше людей – 78 осіб, після 20 лютого від поранень померло ще понад 20 протестувальників. Усі вони увійшли до меморіалу борців за українську незалежність – до Небесної сотні.

105 Героям Небесної сотні посмертно присвоєно звання Герой України, а троє іноземців – громадянин Білорусі Михайло Жизневський та громадяни Грузії Зураб Хурція і Давид Кіпіані – посмертно нагороджені орденами Героїв Небесної сотні.

17 лютого 2021 року Верховна Рада визнала Революцію гідності одним із ключових моментів українського державотворення та виразником національної ідеї свободи.

Пам’яті Янголів, що тримають небо: в Болграді відзначили День Небесної Сотні Пам’яті Янголів, що тримають небо: в Болграді відзначили День Небесної Сотні Пам’яті Янголів, що тримають небо: в Болграді відзначили День Небесної Сотні Пам’яті Янголів, що тримають небо: в Болграді відзначили День Небесної Сотні Пам’яті Янголів, що тримають небо: в Болграді відзначили День Небесної Сотні Пам’яті Янголів, що тримають небо: в Болграді відзначили День Небесної Сотні Пам’яті Янголів, що тримають небо: в Болграді відзначили День Небесної Сотні Пам’яті Янголів, що тримають небо: в Болграді відзначили День Небесної Сотні Пам’яті Янголів, що тримають небо: в Болграді відзначили День Небесної Сотні Пам’яті Янголів, що тримають небо: в Болграді відзначили День Небесної Сотні Пам’яті Янголів, що тримають небо: в Болграді відзначили День Небесної Сотні Пам’яті Янголів, що тримають небо: в Болграді відзначили День Небесної Сотні Пам’яті Янголів, що тримають небо: в Болграді відзначили День Небесної Сотні Пам’яті Янголів, що тримають небо: в Болграді відзначили День Небесної Сотні Пам’яті Янголів, що тримають небо: в Болграді відзначили День Небесної Сотні Пам’яті Янголів, що тримають небо: в Болграді відзначили День Небесної Сотні Пам’яті Янголів, що тримають небо: в Болграді відзначили День Небесної Сотні

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x