У Білгороді-Дністровському від менінгококової інфекції померла 5-річна дівчинка: її молодшого братика госпіталізували до “інфекції”

0 коментарів 36531 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


18 лютого у реанімаційному відділенні Білгород-Дністровської міської лікарні попередньо від менінгококової інфекції померла п’ятирічна дівчинка. У медзакладі не встигли нічого зробити – докторам довелося лише констатувати смерть дитини. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”. 


За наявною інформацією, дівчинку каретою швидкої транспортували разом з мамою та молодшим братиком з села Приморське. На жаль, серце маленької пацієнтки зупинилося за п’ять хвилин до приїзду у лікарню.

За словами місцевих жителів, померлу дівчинку напередодні бачили активною та веселою на подвір’ї будинку. Ймовірно, дитині стало зле раптово.

Наразі лікарі опікуються здоров’ям хлопчика – його госпіталізували до інфекційного відділення лікарні.

Батька дітей того дня вдома не було, чоловік служить у Збройних силах України.

Для довідки.

Менінгококова інфекція – це гостре інфекційне захворювання, яке спричинює бактерія менінгокок. Вона передається повітряно-крапельним шляхом під час чхання, кашлю, при поцілунках. Заразитися можуть усі без винятку, проте діти до 5 років складають понад 70% всіх хворих, тому є у групі ризику.

Менінгококова інфекція може протікати безсимптомно, або просто як звична простуда. Проте не рідко ця бактерія може спричинити розвиток менінгіту, чи менінгоенцефаліту. Інколи розвивається менінгококцемія (зараження крові), і тоді перебіг настільки блискавичний, що зазвичай закінчується летально.

 

 

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x