На заповідній території Білгород-Дністровського району оголошено карантин – виявлено пташиний грип

0 коментарів 14769 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Вчора, 9 лютого, у Білгород-Дністровській військовій адміністрації відбулося важливе засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, на якому було прийнято рішення щодо оголошення території Нижньодністровського національного природного парку неблагополучною з грипу птахів та введення карантинних обмежень.


Попередньо, зафіксовані випадки загибелі лебедів на водоймах Нижнього Дністра, що стали причиною серйозного хвилювання серед місцевих жителів та експертів. Мертві тіла птахів були виявлені на Дністровському лимані, Білому озері, Саф’янах, а також у каналі неподалік від дитячого пляжу міста Біляївки.

Після вивезення 4 трупів лебедів для дослідження представниками регіональної держлабораторії виявлено РНК вірусу грипу, типу А, субтипу Н5. Враховуючи серйозність ситуації, комісія вирішила оголосити неблагополучною з грипу птахів територію Нижньодністровського національного природного парку та ввести карантинні обмеження з 9 лютого.

На заповідній території Білгород-Дністровського району оголошено карантин - виявлено пташиний грип

Також було встановлено буферну зону радіусом 3 кілометра від місця виявлення випадків та зону спостереження радіусом 10 кілометрів, до якої входять населені пункти: село Маяки, село Надлиманське та місто Біляївка. На території національного парку будуть проводитися систематичні обстеження та необхідні ветеринарно-санітарні заходи.

На заповідній території Білгород-Дністровського району оголошено карантин - виявлено пташиний грип

Важливо у цей період уникати контактів свійської птиці з дикою та заборонити їм напуватися водоймами, щоб уникнути поширення вірусу серед тваринного населення. Влада закликає місцевих мешканців дотримуватися встановлених карантинних правил та співпрацювати з ветеринарними службами для запобігання подальшого поширення захворювання.

 

 

На заповідній території Білгород-Дністровського району оголошено карантин - виявлено пташиний грип

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x