Кілійський суд виніс вирок водієві, який зніс автобусну зупинку в Вилківській громаді та серйозно травмував пасажирку

0 коментарів 18603 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Кілійський районний суд виніс вирок 23-річному уродженцю села Рибальське колишнього Татарбунарського району, який у липні 2023 року в межах села Десантне Вилківської громади здійснив ДТП, котра призвела до тяжкого травмування його 20-річної дівчини. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на матеріали справи. 


Правоохоронцями було встановлено, що 28 липня 2023 року близько п’ятої ранку водій на арендованому автомобілі «КІА Sportage 4WD» рухався автодорогою Т-16-28 (Спаське-Струмок-Вилкове) з боку села Приморське в бік Десантного.

Проїжджаючи село Десанте, поблизу АЗС “Petromol” на нерегульованому перехресті не обрав безпечної швидкості руху, через що не впорався з керуванням і залетів в зупинку громадського транспорту, зруйнував її, після чого вилетів в кювет, де врізався в дерево.

Внаслідок цього 20-річна пасажирка, з якою водій мав близькі стосунки, отримала відкриту черепно-мозкову травму, множинні синці обличчя, розрив барабанних перетинок, перелам лобової кістки та правої очниці, перелам кісток черепа, щелепи, чисельні геморагічні вогнища, забої мозку, перелам шийного хребця, множинні садна кінцівок, закритий перелам ключиці та плечової кістки. Медики кваліфікували стан пацієнтки як важкий. Водій натомість отримав незначні травми, госпіталізація йому не знадобилася.

У судовому засіданні водій повністю визнав свою провину та пояснив, що відвозив потерпілу з села Приморське в напрямку міста Татарбунари. З його слів, він дійсно перевищив швидкість та не зміг впоратися з керуванням на повороті. Останнє, що він пам’ятає, – як машина злетіла з дороги. Винуватець аварії щиро розкаявся та попросив суд не позбавляти його волі та права керування транспортними засобами, оскільки планує заробляти на життя саме водієм, для того, щоб утримувати себе та потерпілу.

Потерпіла на засідання не з’явилася, але надала заяву, що претензій до водія не має, а також попросила не карати його суворо.

До уваги суд взяв те, що обвинувачуваний раніше не порушував Закон, не має залежності від алкоголю або наркотиків, гарно характеризується за колишнім місцем роботи та мешкання.

З огляду на все це, суд призначив водієві покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами строком на один рік, проте змінив його від відбування покарання з іспитовим строком на два роки. Сідати за кермо порушнику дозволено.

Також він сплатить понад 26 тисяч гривень за проведені експертизи.

Автівку, яка увесь цей час знаходилася на штрафмайданчику в Арцизі, нарешті повернули власнику, проте зараз транспортний засіб більше схожий на груду металу.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x