Баланс заради гармонії: в Ізмаїльському районі розпочинається боротьба з хижими тваринами

0 коментарів 14229 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У зв’язку зі збільшенням чисельності диких хижих тварин на території Ізмаїльського району, державна адміністрація повідомляє про початок проведення відстрілу цих тварин у лютому поточного року. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Обмеження щодо полювання, введене на період воєнного стану, сприяло збільшенню чисельності диких хижих тварин загалом по Одеському регіону. Це ускладнило епізоотичну ситуацію щодо сказу тварин та створило загрозу для життя мешканців та цілісності їх майна.

Метою проведення відстрілу є зведення популяції диких хижих тварин до відповідних норм. Це здійснюватиметься в рамках розробленого алгоритму, затвердженого спільним наказом Одеської ОВА та оперативного угруповання військ “Дунай”, із дотриманням всіх норм законодавства України у сфері мисливського господарства та полювання.

Також, слід нагадати, що восени 2023 року вже була успішно проведена осіння кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу. Після проведення відстрілу диких хижих тварин, спеціалісти Ізмаїльського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області здійснять збір матеріалу з добутих тварин для подальшого контрольно-діагностичного обстеження.

Звертаємо увагу мешканців району на необхідність дотримання всіх безпечних заходів під час перебування на територіях, де можливі зустрічі з дикими тваринами. Ретельно дотримуйтесь усіх вказівок та заходів безпеки.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x