15-річний юнак з Білгород-Дністровщини “вдихнув” шпильку, яка застрягла у трахеї: на допомогу хлопцю прийшли ювеліри з міської лікарні

0 коментарів 73710 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Другого лютого до приймального відділення Білгород-Дністровської міської лікарні доставили 15-річного мешканця одного з сіл району зі стороннім тілом у трахеї. Підліток випадково “вдихнув” шпильку, яка застрягла на шляху до легень. Про ювелірну операцію з видалення металевої голки “Бессарабії INFORM” розповів хірург-ендоскопіст міського медичного закладу Денис Гесслер. 


Інцидент трапився, коли юнак перебував у школі. Підлітка, який розповів, що випадково ковтнув голку, одразу госпіталізували до Старокозацької лікарні, фахівці якої доправили хлопчину до міської лікарні Білгорода-Дністровського.

У міськлікарні юнаку одразу ж зробили комп’ютерну томографію та з’ясували, що чужорідне тіло застрягло не у стравоході, а саме в трахеї.

Підлітку під наркозом провели бронхоскопію та дістали шпильку довжиною чотири сантиметри, яка гострим кінцем встромилася у слизову та нікуди не рухалася. За словами хірурга-ендоскопіста Дениса Гесслера, саме завдяки цьому і вдалося запобігти травмуванню.

Хлопцю дійсно дуже пощастило. Такі випадки трапляються вкрай рідко. І не кожна лікарня в змозі провести подібну операцію, навіть в обласних центрах”, – зазначив Денис Сергійович.

Станом на п’яте лютого юний пацієнт знаходиться у стабільному стані під пильним наглядом лікарів та отримує антибіотикотерапію, адже сама шпилька не є стерильним предметом.

Як поділився з “БІ” фахівець, подібний випадок, щоб гострий предмет так “вдало” застряг, справді одиничний і в його практиці трапляється вперше. На щастя, все обійшлося.

“У гіршому випадку гострий предмет міг викликати перфорацію – пробити легені і надалі з усіма відповідними наслідками. Крім того, через стінку бронха ця шпилька могла і серце пробити”, – підкреслив лікар.

Бажаємо юнаку якнайскорішого одужання та у майбутньому більше не випробовувати долю.

15-річний юнак з Білгород-Дністровщини "вдихнув" шпильку, яка застрягла у трахеї: на допомогу хлопцю прийшли ювеліри з міської лікарні
15-річний юнак з Білгород-Дністровщини "вдихнув" шпильку, яка застрягла у трахеї: на допомогу хлопцю прийшли ювеліри з міської лікарні

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x