У міській лікарні Білгорода-Дністровського вперше провели бронхоскопію: у чому важливість нового дослідження та як його пройти

1 коментар 34155 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Вчора в Білгород-Дністровській міській лікарні вперше було проведено бронхоскопію – сучасне діагностичне дослідження трахеї та бронхів, яке дозволяє заглянути безпосередньо всередину дихальних шляхів. Як пройшла процедура обстеження, як потрапити на такий огляд та скільки коштуватиме його проходження, “Бессарабії INFORM”  розповів хірург-ендоскопіст міського медичного закладу Денис Гесслер. 


У липні минулого року Білгород-Дністровська міська лікарня придбала відеоендоскопічний комплекс. Саме тоді фахівці лікарні почали проводити на сучасному обладнанні перші дослідження, такі як гастроскопія та колоноскопія – для огляду кишківника та товстої кишки відповідно.

“Цей комплекс дозволяє достовірно діагностувати якісь онкологічні зміни починаючи з утворень розміром 1-2 міліметри. Стає доступним візуалізувати та стратифікувати ризик, якщо були виявлені ураження слизової”, – розповів лікар хірург-ендоскопіст Денис Сергійович.

Впродовж року лікарня дообладнала наявний комплекс додатковим устаткуванням: наркозно-дихальною апаратурою, монітором пацієнта. Крім того фахівці встановили джерело кисню – зробили все, аби відповідати вимогам, які ставить перед закладом Національна служба здоров’я, з якою, до слова, у лікарні було укладено 17 договорів про надання медичних послуг. А починаючи з минулого тижня лікарня додала до наявного переліку ще одну важливу послугу.

“На минулому тижні ми розширили наш ендоскопічний комплекс, придбавши ще один прилад – бронхоскоп, який використовується для дослідження трахеобронхіального дерева. Він підключається до нашого комплексу, завдяки чому можна проводити надсучасні дослідження”, – поділився приємною новиною лікар.

У міській лікарні Білгорода-Дністровського вперше провели бронхоскопію: у чому важливість нового дослідження та як його пройти
Бронхоскоп

Нове дослідження, яке відтепер можна буде зробити у міській лікарні і не витрачати час і кошти на поїздки до обласного центру, допоможе не тільки виявляти онкологічні захворювання на ранніх стадіях, а й видаляти уражені частини за необхідності. Крім того, бронхоскоп стане у пригоді, якщо маленька дитина проковтнула сторонній предмет, який необхідно дістати.

“Ми зробили трошки більше, ніж звичайно, щось нове, те, чого раніше не було у нашому закладі. Такі дослідження не робили на території нашого району і Бессарабії в цілому. Ми провели діагностичну процедуру, яка називається – бронхоскопія. Це ендоскопічний метод діагностики, під час якого завдяки спеціальному апарату – бронхоскопу, проводиться огляд трахео-бронхіального дерева, легень пацієнта зсередини і оцінюються різноманітні патологічні стани. Це дуже сучасний, високо технічний метод діагностики, який жителям нашого міста та району раніше не був доступний”, – підкреслив медик.

У міській лікарні Білгорода-Дністровського вперше провели бронхоскопію: у чому важливість нового дослідження та як його пройти
На сучасному обладнанні ви можете побачити, як виглядають ваші бронхи
У міській лікарні Білгорода-Дністровського вперше провели бронхоскопію: у чому важливість нового дослідження та як його пройти
Ось так виглядає гортань

Так, першим пацієнтом, якому провели дослідження, став 65-річний чоловік з тривалим кашлем, не з’ясованого походження. Раніше йому ставили діагнози завдяки лише рентгенологічним дослідженням, а ось бронхоскопія стала у пригоді і допомогла виявити наявні патології.

“Дослідження було виконане під загальним наркозом, у стані медикаментозного сну. Це зайняло близько 20 хвилин – з підготовкою анестезії. Все пройшло дуже спокійно, нам вдалося все виконати м’яко, без якихось неочікуваних ситуацій”, – розказав лікар.

За словами Дениса Сергійовича, лікарям сімейної медицини вже надіслали листи з рекомендаціями, як правильно скеровувати пацієнтів для проходження бронхоскопічного дослідження. Дякуючи новому пакету, який підписала лікарня з НСЗУ, всі витрати медзакладу відшкодовує держава:

“Завдяки тому, що ми придбали це обладнання, паралельно з процесом оформлення, проведення тендеру ми направили матеріали до НСЗУ, яка підтвердила нашу відповідність вимогам і з нами було заключено додатковий договір та надано пакет “Бронхоскопія”.  Це дозволяє нам проводити дослідження безкоштовно для пацієнтів, які мають електронне направлення від сімейного лікаря”.

Варто додати, що перед тим, як робити бронхоскопію, кожен пацієнт обов’язково повинен пройти два дослідження, а саме: оглядову рентгенографію органів грудної клітини та електрокардіографію.

“З необхідним пакетом документів пацієнт приходить до нашого ендоскопічного кабінету, записується, ми узгоджуємо дату і час, якщо потрібно проведення дослідження в умовах загального знеболення, то його оглядає анестезіолог, який стратифікує ризики. Разом з анестезіологом ми виробляємо спільну тактику ведення цього пацієнта на етапі до діагностики, під час неї та після її проведення”,-  зазначив Денис Сергійович.

Необхідно підкреслити, що бронхоскопія – це допоміжна процедура при виявленні захворювань, остаточний діагноз може поставити лише профільний спеціаліст, або ваш сімейний лікар.

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
рубль
рубль
1 год назад

А колоноскопию для нас – pyЦЦких пидарасов??? Дискриминация! Пyтин, введи!!! В смысле – уже?… Ай, ну зачем так сразу калошей по нежному валенку…:((((((

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x