Зловив не тільки рибу, а і чималий штраф: на озері Ялпуг викрили браконьєра

0 коментарів 27972 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Співробітники Ізмаїльської поліції виявили браконьєра на озері Ялпуг, який завдав державі значних збитків – близько 170 тисяч гривень. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на ГУНП.


Під час патрулювання місцевих водойм поліцейські помітили жителя Саф’янівської громади на березі озера Ялпуг. Чоловік перебував у гумовому човні і використовував знаряддя для незаконного лову риби.

Викликана на місце події слідчо-оперативна група провела обшук та вилучила у порушника човен, незаконне знаряддя лову довжиною 100 метрів та 20 кг різноманітних видів риби, включаючи щуку, коропа, білизну, судака, тараня та ляща.

За попередніми оцінками, завдані браконьєром збитки становлять близько 170 тисяч гривень. Затриманий визнав свою провину.

«За даним фактом дізнавачі територіального підрозділу поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України. Нею кваліфікується незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду. В рамках кримінального провадження призначено судово-екологічну експертизу, якою буде встановлено точний розмір заподіяної державі шкоди. Після проведення необхідних слідчих дій та отримання висновку експерта вирішуватиметься питання щодо повідомлення фігуранту про підозру. Санкція статті передбачає покарання штрафом від 17 до 51 тис. гривень або обмеженням волі на строк до трьох років», – розповіла начальник сектору дізнання Ізмаїльського районного відділу поліції Наталія Мариморович.

Поліція нагадує, що з 1 листопада минулого року вступила в силу заборона вилову риби у зимувальних ямах Одеської області, які охоплюють річки Дунай, Дністер та Хаджибейський лиман.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x