Суддю Білгород-Дністровського суду тимчасово відсторонено у зв’язку з кримінальними звинуваченнями

0 коментарів 13959 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Вчора, 23 січня, Вища Рада Правосуддя прийняла рішення тимчасово відсторонити від здійснення правосуддя суддю Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області. Відсторонення діятиме до 9 березня 2024 року. Про це, з посиланням на ВРП, повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Рішення прийнято в зв’язку з притягненням судді до кримінальної відповідальності – чиновник підозрюється у вчиненні правопорушення згідно з частиною 3 статті 368 Кримінального Кодексу України, а саме в проханні службової особи, яка займає відповідальне становище, надати неправомірну вигоду для себе чи третьої особи.

Як вже повідомляла “БІ”, 12 січня ВРП надала згоду на утримання судді під вартою, розглядаючи подібне клопотання. Термін досудового розслідування у кримінальному провадженні визначено до 9 березня 2024 року.

Важливо зауважити, що не було виявлено обставин, які свідчили б про те, що клопотання є формою незаконного впливу, тиску чи втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Відсторонення судді визнано за необхідне на період розслідування.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x