Стало відомо, коли запрацює коаліція з очищення Чорного моря від мін

0 коментарів 12474 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Спільна протимінна група у складі Болгарії, Румунії та Туреччини зможе розпочати роботу з очищення Чорного моря від мін у квітні-травні поточного року. Про це заявив начальник штабу оборони Болгарії Еміль Ефтимов, пише ВТА.


За словами представника болгарського оборонного штабу, три країни вже давно працюють у спільних навчаннях, тому немає ніяких побоювань щодо готовності команд. Проте, щоб коаліція запрацювала, потрібно, аби Туреччина ратифікувала угоду.

Своєю чергою, міністр оборони Болгарії Тодор Тагарев заявив, що до цієї коаліції можуть приєднатися й інші країни-союзниці з НАТО, але без використання ними бойових кораблів. Операції будуть проводитись відповідно до Конвенції Монтре.

Як зазначив Тагарев, над питанням відповідної угоди працюють з кінця літа 2023 року.

“Ми досягли згоди щодо концепції та самого тексту угоди – як врегулювати всі питання, і наступного тижня мій заступник буде в Стамбулі для підписання, і незабаром ця місія розпочнеться”, – зазначив він у розмові з журналістами у Благоєвграді.

Тагарев також додав, що командування групою буде здійснюватися на ротаційній основі.

Нагадаємо, Туреччина, Болгарія та Румунія планували затвердити коаліцію для розмінування Чорного моря ще в грудні 2023 року. Ініціаторкою виступала Туреччина.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x