Туреччина, Румунія та Болгарія готують угоду про розмінування Чорного моря

0 коментарів 18225 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Туреччина, Румунія і Болгарія, які є країнами-членами НАТО, близькі до укладання угоди про створення спільних сил з очищення Чорного моря від мін. Заступники міністрів оборони трьох країн зустрінуться в середу в Анкарі, щоб остаточно узгодити деталі створення підрозділу. Про це повідомляє видання Bloomberg із посиланням на поінформовані джерела.


Зазначається, що новий підрозділ, що є власною ініціативою трьох чорноморських країн НАТО, зможе захистити тимчасовий зерновий коридор.

Заступники міністрів оборони трьох країн планують зустрітися в Анкарі 22 листопада, щоб спробувати остаточно узгодити деталі завдань підрозділу з розмінування. Поки що незрозуміло, чи буде також підписана остаточна угода після дводенної зустрічі, повідомили три джерела.

І попри те, що робота мінних тральщиків не вважатиметься операцією НАТО, діяльність нового підрозділу стане першою спільною акцією країн Альянсу в Чорному морі з початку війни рф проти України.

“Коаліція має бути виключно мирною і протистояти загрозі головному торговельному маршруту, особливо для зернових, а також суднам, що займаються розвідкою енергоресурсів у цьому регіоні”, – пише Bloomberg.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x