Рекордна кількість порушень митних правил та вражаючі цифри конфіскації за 2023 рік в Україні

0 коментарів 14148 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Українські митники зафіксували значний приріст відхилення від митних правил протягом 2023 року. За даними ДМС, протягом січня-грудня минулого року виявлено 11 935 випадків порушень, що в три рази більше, ніж у 2022 році. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Загальна сума збитків від виявлених порушень склала 8,9 мільярда гривень. Митниці активно працювали над припиненням незаконних дій, вилучивши предмети правопорушень на суму понад 938 мільйонів гривень. Зокрема, було вилучено:

  • промислових товарів на суму 716 мільйонів гривень;
  • продовольчих товарів та сільгосппродукції на 88 мільйонів гривень;
  • валюти на понад 73 мільйони гривень;
  • транспортних засобів на 61 мільйон гривень.

Митниці безпосередньо розглянули 3 493 справи про порушення митних правил, і наклали адміністративні стягнення у вигляді штрафів на суму 110 мільйонів гривень, з яких 80 мільйонів гривень вже передано до Державного бюджету.

Крім того, митниці передали до суду 6 912 справ про порушення митних правил на загальну суму 6,4 мільярда гривень. Після розгляду цих справ судами було накладено стягнень у вигляді конфіскації товарів та штрафів на суму 2 мільярда гривень. Конфісковано товарів на суму 1,04 мільярд гривень, а штрафи становлять 963 мільйонів гривень.

Рекордна кількість порушень митних правил та вражаючі цифри конфіскації за 2023 рік в Україні

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x