Президент України вручив Героям України та членам родин полеглих Героїв сертифікати на квартири: серед отримувачів – представники Болградщини

0 коментарів 18333 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У межах ініціативи Глави держави щодо забезпечення житлом військовослужбовців – Героїв України Президент Володимир Зеленський вручив сертифікати на отримання квартир Героям України та членам родин полеглих воїнів, які удостоєні цього звання посмертно. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM» із посиланням на офіційний сайт Голови держави.


Церемонія вручення відбулася в Маріїнському палаці в Києві.

Президент вручив сертифікати на отримання квартир 14 воїнам-героям зі складу Збройних Сил України, серед яких полковник Микола Палас, уродженець гагаузького села Дмитрівка Городненської громади Болградського району.

Микола Палас виховувався у багатодітній родині вчителів, у нього ще чотири брати, троє з яких так само служать в українській армії. Одружений, виховує трьох дітей.

Микола Дмитрович закінчив Одеський інститут сухопутних військ. Протягом 17 років проходив службу у 25-й окремій повітрянодесантній бригаді. На фронтах російсько-української війни – з перших днів поранено.

Навесні 2014 року перебував разом із ротою десантників 25-ї бригади в Криму, де відмовився переходити на бік ворога і здавати зброю. На ультиматум росіян Микола Палас відповів, що десантники мають достатньо вогневих засобів і боєприпасів для відображення атаки. В результаті роті єдиному з усіх підрозділів ЗСУ у Криму вдалося залишити захоплений півострів зі зброєю та технікою.

У 2018 році полковник Палас очолив новостворену 35-ту окрему бригаду морської піхоти ВМСУ імені контрадмірала Михайла Остроградського. У 2021 році передав командування полковнику Юрію Андрієнку, який 23 травня теж був відзначений найвищою державною відзнакою.

Микола Дмитрович є повним лицарем ордена Богдана Хмельницького (2015, 2021, 2022). Також у липні 2014 року був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Сьогодні полковник Палас продовжує захищати Україну.

Сертифікати на квартири від Глави держави також отримали 16 родин полеглих Героїв України. Серед них сім’я полеглого Героя України, капітана ЗСУ, уродженця та Почесного громадянина Болграда (посмертно) – Віктора Оцерклевича.

Володимир Зеленский передав сертифікат вдові Віктора – Ользі та двом його донькам – Вікторії та Ірині.

Нагадаємо, гірку історію Героя України з Болграда Віктора Оцерклевича, на честь якого назвали вулиці на малій батьківщині та у Кривому Розі, «БІ» розповідала торік.

Ми також писали про те, який конфлікт стався між матір’ю Віктора Оцерклевича та мешканцями будинку в Болграді, на якому була встановлена Меморіальна дошка на честь її сина.

Президент України вручив Героям України та членам родин полеглих Героїв сертифікати на квартири: серед отримувачів - представники Болградщини
Вдова та діти Віктора Оцерклевича отримують від Голови держави сертифікат на квартиру
Президент України вручив Героям України та членам родин полеглих Героїв сертифікати на квартири: серед отримувачів - представники Болградщини
Молодша донька загиблого Героя України Віктора Оцерклевича

На головному фото: Герой України, полковник Микола Палас

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x