На Одещині зареєстровано ще два випадки кору: родина повернулась з Румунії

0 коментарів 14553 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


За останній місяць в Одесі зареєстровано чотири лабораторно підтверджених випадків захворювання на кір серед дітей, які не були щеплені. Випадки реєструвались у сімейних осередках, по два у кожному, і розцінюються як спалахи. На щастя, летальних випадків не зафіксовано. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM», посилаючись на ООЦКПХ.


Два останні нові випадки кору зареєстровані в одному сімейному вогнищі, серед дітей у віці трьох років та одного року. Родина прибула до Одеси з Румунії, де офіційно з 5 грудня 2023 року оголошено національну епідемію кору.

«Після повернення до Одеси, при появі температури та висипу на шкірі, звернулись до лікарні та були госпіталізовані. За даними вірусологічних досліджень у дітей виявлено IgM до вірусу кору методом ІФА у вірусологічній лабораторії Центру», ─ йдеться у дописі.

На даний час діти виписані з лікарні і знаходяться під наглядом сімейного лікаря у задовільному стані. Профілактичні та протиепідемічні заходи щодо локалізації та ліквідації спалаху тривають.

У центрі також повідомили, що з метою попередження захворювання в медзакладах Одеси, Одеського району та у навчальних закладах Болградського, Ізмаїльського, Білгород-Дністровського та Подільського районів пройдуть «Дні любові до вакцинації».

 

 

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x