В Одесі зафіксовано 2 лабораторно підтверджених випадки кору

0 коментарів 15579 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Це перші випадки захворювання в області за останні 2 роки. Захворіли діти з однієї родини (3-х та 8-ми років). Батьки відмовились від вакцинації дітей проти кору з релігійних міркувань. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб.


Кір – це гостре вірусне захворювання, що супроводжується запальним ураженням верхніх дихальних шляхів, висипом і поширенням токсинів, що продукуються вірусом, по всьому організму. До створення вакцини проти кору, захворювання було широко поширене і було однією з основних причин смертності у маленьких дітей. Єдине джерело кору – хвора людина, яка виділяє вірус протягом останніх двох діб інкубаційного періоду і під час висипань. Якщо у хворого розвиваються ускладнення, то період виділення патогену подовжується більш ніж на тиждень.

Кір передається повітряно-крапельним шляхом. Вірус виділяється з повітрям, що видихається, а також з мокроти. З потоками повітря збудник переноситься на великі відстані. Інфікування відбувається при вдиханні зараженого патогеном повітря (частіше в приміщенні).

Наразі спеціалістами Одеського обласного Центру контролю та профілактики хвороб (ЦКПХ) проводиться епідрозслідування випадків захворювання: розпочато первинні профілактичні та протиепідемічні заходи у домашньому осередку, встановлено коло контактних осіб, які могли інфікуватися, та проведено медогляд як вдома, так і у місці навчання. Введено дострокові канікули у школі, де навчалася захворіла дитина.

Також спільно з Департамент охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації проведено онлайн вебінар з керівниками закладів охорони здоров’я з метою інформування та активізації заходів реагування відповідно до Плану дій щодо готовності та реагування на спалах кору в Одеській області.

Наразі в Україні є вакцина КПК в усіх регіонах — 221 435 доз вакцин. Для того, щоб зробити щеплення, варто звернутися до сімейного лікаря.

В Одесі зафіксовано 2 лабораторно підтверджених випадки кору

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x