Зі сльозами гордості: в Тарутинській громаді вшанували пам’ять полеглого захисника Родіона Вейцмана

0 коментарів 26568 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні, 22 грудня, в Тарутинській селищній раді відбулася важлива церемонія, присвячена врученню медалі “Захиснику Вітчизни” (посмертно) Родіону Вейцману, який загинув виконуючи свій військовий обов’язок. Указ Президента України удостоїв Родіона цієї високої нагороди за його мужність та самовіддане служіння Вітчизні. Про це, з посиланням на Тарутинську селищну раду, повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Медаль особисто вручив батькові загиблого, Миколі Степановичу Вейцману, начальник Другого відділу Болградського районного територіального центру та соціальної підтримки, підполковник Владислав Новіков. Ця висока нагорода стала визнанням великого внеску Родіона у захист суверенітету та територіальної цілісності України.

Голова села, Сава Чернєв, висловив щиру вдячність батькові Родіона за виховання такого відданого сина, який гідно та сміливо виконував свій обов’язок перед Батьківщиною. З цієї нагоди вручено Подяку Тарутинської селищної ради.

Родіон, народжений 21 жовтня 2000 року в с. Калачівка, визначався своєю чуйністю та обдарованістю ще з раннього дитинства. Закінчивши з відзнакою Калачівську та Калчевську школи, отримав золоту медаль, а пізніше вищу освіту в політехнічному університеті.

Як повідомляла “БІ”, після вторгнення російських військ українську територію, парубок не вагався вступити до Збройних сил України. На жаль, під час бойових дій у Луганській області 30 червня 2022 року, Родіон отримав смертельні поранення. Герой нації покинув цей світ у віці 21 рік. Хлопця поховали з військовими почестями 13 липня 2022 року на місцевому кладовищі в селі Калчева.

Тарутинська громада вшанує пам’ять Родіона Вейцмана, героя, який не вагався вступити в боротьбу за свободу та незалежність своєї країни.

Зі сльозами гордості: в Тарутинській громаді вшанували пам'ять полеглого захисника Родіона Вейцмана
Зі сльозами гордості: в Тарутинській громаді вшанували пам'ять полеглого захисника Родіона Вейцмана
Зі сльозами гордості: в Тарутинській громаді вшанували пам'ять полеглого захисника Родіона ВейцманаЗі сльозами гордості: в Тарутинській громаді вшанували пам'ять полеглого захисника Родіона Вейцмана

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x