Шахраї створили фейковий акаунт ДТЕК Одеські електромережі ─ як уберегтися

0 коментарів 45144 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


ДТЕК Одеські електромережі закликають користувачів бути обережними, оскільки шахраї створили фейкову сторінку компанії у Telegram. Про це, із посиланням на ДТЕК, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Фейковий чат-бот має назву «ДТЕК Одеська електромережа» з ім’ям @OdessaOblEnergoBot та надає відповіді клієнту, нібито, від імені компанії, а також запитує персональні дані.

У ДТЕК Одеські електромережі офіційно повідомили, що не створювали додаткових чат-ботів в Telegram. Також у компанії наголосили на необхідності користуватись лише офіційними каналами зв’язку, зокрема це чат-бот у Viber та Telegram з ім’ям користувача @DTEKOdeskiElektromerezhiBot.

«Відмінним функціоналом нашого офіційного чат-бота є сервісне меню, де можна дізнатися про можливі відключення за вашою адресою, передати покази лічильника, замовити послуги по роботі з лічильником, повідомити про відсутність світла та перевірити статус заявки. У фейковому чат-боті такої функції немає», ─ йдеться у повідомленні.

Також у ДТЕК пропонують користуватися офіційною фейсбук-сторінкою; контакт-центром для стаціонарних телефонів +38 (048) 705 90 90, для мобільних телефонів (068/095/073) 750 90 90; сайтом; особистим кабінетом на сайті або електронною поштою – oem@dtek.com.

«Будьте обачні, не потрапте в тенета шахраїв», ─ закликали у компанії.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x