Україна отримала 150 мільйонів євро на безповоротній основі ─ подробиці

0 коментарів 13095 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Міністерство фінансів України залучило грант на суму 150 млн євро від Європейського Союзу. Сьогодні, 20 грудня, Україна отримала кошти фінансової допомоги на безповоротній основі. Про це, посилаючись на Мінфін, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Як зауважили в міністерстві, залучені кошти є частиною Угоди між Україною та ЄС про фінансування програми «Підтримка швидкого відновлення України (Контракт з розбудови держави та посилення стійкості)».

«Грантове фінансування допоможе забезпечити пріоритетні заходи з відновлення  критично важливих об’єктів, що постраждали внаслідок збройної агресії рф, зокрема транспортної інфраструктури, комунальних об’єктів і послуг, соціальної інфраструктури та житлових приміщень», – зазначив Міністр фінансів України Сергій Марченко.

У першому кварталі 2024 року очікується другий транш обсягом 100 млн євро. Кошти будуть спрямовані як на фінансування заходів з відновлення, так і на підтримку малих фермерських господарств й інших представників сільського господарства.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x