Війна в кіберпросторі: російська група “Солнцепек” знищила мережеву інфраструктуру “Київстар” – СБУ допомагає відновити безпеку

0 коментарів 18360 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Російська хакерська група “Солнцепек” взяла на себе відповідальність за масштабну атаку на мережеву інфраструктуру українського оператора зв’язку “Київстар”. Про це заявив Олег Попенко, посилаючись на російські ЗМІ – повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Хакери успішно проникли в мережу компанії та знищили внутрішню мережеву інфраструктуру, призводячи до непрофільної роботи не тільки мільйонів абонентів, а й забезпечення зв’язку ЗСУ.

В ході атаки російські хакери витекли особисті дані клієнтів “Київстару”, включаючи повне ім’я, паспортні дані та адреси. Хакери стверджують, що вони також успішно знищили бекапи, надавши скріншоти взятого під контроль сервера резервного копіювання.

СБУ негайно відреагувала на кібератаку, спільно з кіберфахівцями “Київстару” та іншими державними органами. Проводяться заходи щодо відновлення мережі, яка зазнала критичних уражень. Попередні розрахунки вказують на те, що фіксований інтернет для домогосподарств та запуск мобільного зв’язку та інтернету планується відновити 13 грудня.

СБУ також документує атаку як черговий воєнний злочин росії проти цивільної інфраструктури України. Група “Солнцепек” визнає свою причетність до атаки та легалізує результати своєї діяльності, виступаючи як хакерський підрозділ головного управління генштабу збройних сил росії (гру). Кіберфахівці продовжують розслідування цієї серйозної кібератаки та прийняття відповідних заходів.

Війна в кіберпросторі: російська група "Солнцепек" знищила мережеву інфраструктуру "Київстар" - СБУ допомагає відновити безпеку

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x