Піклування чи амбіції? На засіданні сесії в Арцизі вибухнула суперечка стосовно місця розташування сміттєпереробного заводу

0 коментарів 31401 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На пленарному засіданні 54-ї сесії Арцизької міської ради спалахнула суперечка щодо місця розташування сміттєпереробного заводу в місті. Думки депутатів розділились. Чим керуються обранці у своїх аргументах: піклуванням про мешканців чи політичними амбіціями? Обґрунтування позицій всіх сторін конфлікту розкаже “Бессарабія INFORM”.


Нагадаємо, що питання збору, зберігання та перероблювання сміття є дуже важливим для Арцизу, адже на центральному полігоні вже давно знехтувано всі норми зберігання сміття, до того ж, на звалищі часто відбуваються пожежі.

В цій ситуації будівництво заводу, ще й коштом інвесторів, здавалося б, порятунок. Але для його будівництва потрібне місце, і вже на цьому етапі маємо суперечки. Адже з трьох ймовірних місць розташування заводу фахівці з профільного Міністерства надали перевагу ділянці  площею 7 га в районі колишнього ливарного заводу, що знаходиться поблизу житлового мікрорайону. Це неабияк обурило депутата Павла Целікова, який розповів про свій досвід відвідування аналогічного заводу в Німеччині.

“Ви не уявляєте, який там сморід”, – каже депутат.

Пан Павло наголосив, що у такому разі краще взагалі відмовитись від будівництва. В противагу цих слів депутат Карабаджак Лариса наголосила, що теж мала можливість відвідати аналогічний завод у Барселоні та не помітила нічого з тих жахів, про які розповідає колега. До того ж, аргументом не втратити можливість будування заводу було ще й те, що мешканці міста потерпають від пожеж на сміттєзвалищі, про що неодноразово писали у своїх скаргах та зверненнях на офіційних сторінках у соцмережах, та навіть інтернет-видання самого депутата Целікова щоразу звертає увагу на проблеми центрального сміттєзвалища.

Насправді немає жодної людини, яка б не розуміла, що такий завод краще ставити далеко за межами міста. Але в цьому випадку, коли ми маємо інвесторів, і саме вони обирають місце, в пріоритеті  розглядається саме колишній ливарний завод, завдяки можливості водо- та електропостачання.  Голова громади Сергій Парпуланський пообіцяв проводити перемовини щодо перенесення заводу на інше місце, а саме за межі міста зі сторони Арцизу-2, або, як ще називають цей район, – Воєнне Містечко. Але не варто забувати, що завод будують професіонали та експерти, які не допустять будівництва без екологічної, санітарної та пожежної експертизи, тому, якщо завод матиме отруйні викиди, його будівництво буде неможливим в межах міста.

Зрештою,  депутати більшістю голосів підтримали місце розташування об’єкта згідно з рекомендацією міністерства.

Будемо сподіватись, що владі вдасться врегулювати це питання, і Арциз матиме завод, робочі місця, чисте повітря. “Бессарабія INFORM” і надалі слідкуватиме за тим, як будуть розгортатися події.

 

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x