На Одещині затримали співробітника ТЦК та СП, який разом з братом організував переправлення ухилянтів за кордон

0 коментарів 24948 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Військовослужбовця одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Одеської області підозрюють в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України та одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 332, ч. 2 ст. 369-2 КК України). Його пособнику повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди для третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України). Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” із посиланням на Спеціалізовану прокуратуру в сфері оборони Південного регіону та ГУ НП в Одеській області.

За даними слідства, на початку жовтня 2023 року вказаний військовослужбовець, діючи у змові зі своїм молодшим братом, одержав від військовозобов’язаного громадянина хабаря в сумі 7000 доларів США. За ці кошти військовослужбовець пообіцяв вплинути на військових посадових осіб одного з РТЦК та СП Одеси з метою звільнення призовника з військової служби.


На Одещині затримали співробітника ТЦК та СП, який разом з братом організував переправлення ухилянтів за кордон
Надалі, продовжуючи свою протиправну діяльність, за 10 000 доларів США підозрюваний пообіцяв йому посприяти у перетині державного кордону України, зокрема, виготовити та надати документи про виключення з військового обліку. Для конспірації своїх протиправних дій він повідомив реквізити криптогаманця, на який треба було переказати грошові кошти.
29 листопада 2023 року після одержання 100 доларів США, в якості перевірки справжності криптогаманця, військовослужбовця затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою у виді застави в розмірі 214 700 гривень.  Після її внесення чоловіка звільнили з-під варти.
Наразі його пособнику готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.
На Одещині затримали співробітника ТЦК та СП, який разом з братом організував переправлення ухилянтів за кордон
guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x