Міжнародна ізоляція росії продовжує зростати: через постійні атаки на Дунай припинено членство рф у Дунайській комісії

0 коментарів 84402 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На своїй 100-й ювілейній сесії 14 грудня Дунайська комісія  вирішила, що членство росії в ній є несумісним, враховуючи постійні ракетні та безпілотні удари по Нижньому Дунаю. Про це розповів Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє «Бессарабія INFORM».


За словами Міністра, країна-агресор зазнала чергової дипломатичної поразки в Дунайській комісії, яка є однією із найстаріших міжнародних організацій у світі.

За рішенням Комісії, росія має вийти зі складу до 29 лютого 2024 року, інакше члени Комісії більше не визнаватимуть своїх зобов’язань перед росією, відповідно до Белградської конвенції.

«Це рішення є належною відповіддю на порушення принципів вільного та безпечного судноплавства на Дунаї», ─ зазначив Дмитро Кулеба.

Він також додав, що дане рішення ґрунтується і на рішенні Комісії, прийнятому 17 березня 2022 року: відхилити російські повноваження, заборонити росіянам участь у всіх зустрічах та виключити їх зі складу Секретаріату Комісії.

«Я вдячний членам Дунайської комісії за вчорашній сміливий і принциповий крок», ─ підкреслив сьогодні у своєму дописі Міністр.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x