Верховна Рада підтримала проєкт щодо статусу англійської мови в Україні – вплив на культурні та освітні ініціативи Бессарабії

0 коментарів 27621 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Під час засідання Верховної Ради України народні депутати висловили підтримку президентському законопроєкту, який формально закріплює статус англійської мови як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні. Що саме приховується за цим рішенням – розповість “Бессарабія INFORM”.


За законопроєкт “Про застосування англійської мови в Україні” в першому читанні проголосували 278 народних депутатів. Цей законопроєкт тепер повинен бути ухвалений парламентом як закон і підписаний президентом України для остаточного введення в дію.

Згідно з текстом законопроєкту, визначено категорії посад, де претенденти зобов’язані володіти англійською мовою. Це включає державних службовців категорій “А”, “Б” і “В”, голів держадміністрацій, поліцейських середнього та вищого рангу правоохоронних органів, а також прокурорів.

Однією з важливих поправок є можливість використання англійської мови в Збройних Силах України та Національній гвардії як мови міжнародного спілкування.

Освітній аспект закону передбачає вивчення англійської мови для всіх учнів у школах та обов’язкову державну підсумкову атестацію з цієї мови. У дошкільних закладах передбачено вивчення англійської для дітей різного віку: раннього, молодшого дошкільного та середнього дошкільного.

Народний депутат України Ярослав Железняк також повідомив, що законопроєкт виключає норму про показ англомовних фільмів у кінотеатрах мовою оригіналу з субтитруванням українською. Це рішення було прийняте профільним комітетом, і воно стало додатковим кроком у зміцненні статусу англійської мови в Україні.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x